Kategorier
Nyheter Skiver

W.E.T. | Retransmission

Den svensk-amerikanske supergruppa med Erik Mårtensson (Eclipse, Nordic Union) og Jeff Scott Soto (Talisman, Sons Of Apollo, Journey) i spissen er tilbake med sitt fjerde album, og etter tre innertiere ligger forventningslista høyt for fans av bandets melodiøse rock.

Frontiers

Den svensk-amerikanske supergruppa med Erik Mårtensson (Eclipse, Nordic Union) og Jeff Scott Soto (Talisman, Sons Of Apollo, Journey) i spissen er tilbake med sitt fjerde album, og etter tre innertiere ligger forventningslista høyt for fans av bandets melodiøse rock. Bandets tredje hovedperson, Robert Säll fra Work Of Art, har nærmest trukket seg tilbake fra musikken det siste året og har ikke bidratt stort på verken komponering eller innspilling, men låtene på «Retransmission» oser først av fremst av Erik Mårtenssons særpreg. Vi har stilt oss spørsmålet i flere år, og må spørre igjen; Skal den gullgruva hans aldri gå tom?!

Det åpner fantastisk med «Big Boys Don’t Cry», en slags duett mellom Mårtensson og Soto a la tidligere skivers «Watch The Fire» og «Learn To Live Again», og tonen er satt for de neste 42 minuttene. Det er sylskarpe gitarriff, det er koringer, og det er først og fremst sykt fengende refrenger som driller seg fast i øregangene mens du kauker med av full hals mens du ligger på gulvet og spiller luftgitar av hjertens lyst. Det er nærmest umulig å dra frem ett høydepunkt foran andre, men åpningstrioen er fantastisk. Andrelåta «The Moment Of Truth» innehar en av de beste gitarsoloene noengang fra Magnus Henriksson, og kan minne om en 80-talls Ozzy-låt a la «Shot In The Dark». Tredjelåta «The Call Of The Wild» (den tittelen har du brukt før i Eclipse-sammenheng, Erik!) har en særs smakfull bruk av koringer på versene før nok et refreng på størrelse med Finnmark. En aldri så liten autopilotstrekning midtveis med låter som likevel er bedre enn 99% annet i sjangeren før innspurten med trumfessene «You Better Believe It» og steintøffe «How Do I Know», som muligens er undertegnedes favoritt just nu. (Det er verdt å nevne at bandets faste live-bassist Andreas Passmark for første gang har fått lov til å bli med i studio, selv om det ikke akkurat setter sitt tydelige preg på sluttresultatet.)

W.E.T. fortsetter å gjøre absolutt alt riktig (bortsett fra bandnavnet!), og dette er allerede en soleklar favoritt til Årets Album. Blant mine høyeste ønsker for 2021 er W.E.T.-konsert på Rockefeller foran 1200 elleville fans – det har både de og vi fortjent nå.

5,5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 22.januar 2021