Kategorier
Nyheter Skiver

Vöödöö | Ashes

Bergensbaserte Vöödöö går igjennom de fleste av rockens tidsaldre fra 70-tallets grandiose refreng via grungen og 90-tallets stoner til nåtidens noe mer moderne lydbilde. Samtidig er inspirasjonen fra den gitarorienterte populærmusikken til band som Radiohead og Muse tydelig.

Indie Recordings

Bergensbaserte Vöödöö går igjennom de fleste av rockens tidsaldre fra 70-tallets grandiose refreng via grungen og 90-tallets stoner til nåtidens noe mer moderne lydbilde. Samtidig er inspirasjonen fra den gitarorienterte populærmusikken til band som Radiohead og Muse tydelig. Det låter naturlig, uanstrengt, og ikke minst gjennomtenkt. Riktignok er det noen fine gitardetaljer både her og der som med fordel kunne fått større spillerom, eksempelvis det elegante mellomspillet på «Broken Cage» med påfølgende oppbygning til siste refreng. Lettbente «Let It Burn» og off-beat låten «Ashes» er det som først fester seg etter noen gjennomlyttinger. Nevnte «Let it Burn» har en veldig fin overgang fra tungt og dystert til lett og melodiøst fra refreng/intro til vers, og også ett svært flott plassert mellomspill. Godt levert! Den svakeste sangene på albumet er kanskje singelvalget «Lay It To Rest», og det sier vel egentlig en hel del. Samtidig er det helt tydelig at bandets absolutt sterkeste kort ligger i vokalist Gøran Stavang Skagets svært kompetente sang.

Bandet er kanskje best når de unngår de verste nittitallselementene og oktavpedaler, og best når de bygger melodiene både opp og ned, basert på den kollektive innsatsen som ligger i ett tydelig samspilt og kreativt band. Jeg har vanskelig å se for meg at ikke Vöödöö skulle kunne gjøre seg tydeligere bemerket utenfor landegrensene. Velprodusert og egenrådig er det absolutt en plate du bør sjekke ut.

5/6 Pål Ferstad-Løland

Slippes 14.september