Kategorier
Skiver

Various Artists | Freeze!!! Fuzz!!!

Allerede etter to tre spor hører jeg at det gror godt i norsk surf/garasjerock, og at dette mye mulig er årets beste vorspiel-skive. For de som ikke blir i godt humør av High Octane Boys, White Thrash Blues Boys eller The Twang-O-Matics kan gå et annet sted.

Westergaards Records

Får jeg starte anmeldelsen med å gratulere med den beste samleplatetittelen siden «The Greatest Hits Of The Very Best Of The Ultimate Definitivt»? Selv om sistnevnte er hakket mer tungvint er likheten at det ikke råder noe som helst tvil om hva slags musikk som samles på enheten. Her får vi nemlig det beste av det beste innen norsk garasjerock. 

Allerede etter to tre spor hører jeg at det gror godt i norsk surf/garasjerock, og at dette mye mulig er årets beste vorspiel-skive. For de som ikke blir i godt humør av High Octane Boys, White Trash Blues Band eller The Twang-O-Matics kan gå et annet sted. En fin musikalsk miks mellom ren garasje, punk og instrumental surf som snytt ut av Quentin Tarantinos beste setter stemningen fundamentalt, og første side – komplettert av The Hiveminds, The Pink Moon, Quarter Wolf og Mandalai Lamas (samlerens definitive beste bandnavn) er tett opptil perfekt uten en eneste skipper. 

Dessverre gjelder ikke det for side to, for her er det mer blandet drops. Velger derfor å trekke frem de definitive høydepunktene – som tross alt er i flertall; nemlig Baja Bug, der deres instrumentale «Zombies On Surfboards» mye mulig er samlerens definitive høydepunkt, The Boogietraps uptempolåt, The YumYums nikk til Ramones og ikke overraskende The Dogs (som kanskje ikke hører hjemme på en skive som skal fremme undergrunnen, men pytt pytt). 

Alt i alt en råsterk samler som viser at det gror meget godt i norsk surf/garasje og en trygg investering til de, som meg, som er tilhengere av litt skranglete og høylytt rock ‘n roll. Den finnes i tillegg som seg hør og bør utelukkende på vinyl, så her er det bare å løpe og kjøpe! 

5/6 | Sven O. Skulbørstad 

Utgivelsesdato 27.august 2021