Kategorier
Skiver

Uriah Heep | Chaos & Colour

De gamle er fortsatt eldst, noe Mick Box & Co. nok en gang bekrefter med sitt 25-album i rekken. Utrolig nok har de siste skivene holdt relativt bemerkelsesverdig høy kvalitet og “Chaos & Colour” er intet unntak.

Silver Lining Music

De gamle er fortsatt eldst, noe Mick Box & Co. nok en gang bekrefter med sitt 25-album i rekken. Utrolig nok har de siste skivene holdt relativt bemerkelsesverdig høy kvalitet og “Chaos & Colour” er intet unntak. Albumet starter forfriskende med kanskje et av albumets beste spor “Save Me Tonight” og deretter går det slag i slag med strålende klassisk hard  rock av ypperste sort. Et godt eksempel er også den mektige og tunge “Hail the Sunrise”, en låt som virkelig bringer oss tilbake til 70-tallet og klassisk Heep. For ikke å snakke om “Age of Changes” med en klassisk Uriah Heep intro og fantastiske koringer. Kort og godt er samtlige elleve låter på albumet et strålende stykke håndtverk og siste halvdel vil glede de som foretrekker den litt mer progressive delen av Uriah Heep. Ingen tvil om at Mick Box og gjengen har lekt seg i studio denne gangen med å skape en høyst variert skive. Det låter utrolig lekent til tider og samspillet mellom Mick Box på gitar og Phil Lanzon på orgel er rett og slett en fryd å høre på. Dave Rimmer på bass og Russell Gilbrook på trommer utfyller de to andre på eminent vis med tyngde, stødighet og en god porsjon virilitet. La oss heller ikke glemme evigunge Bernie Shaw som fortsatt innehar en fantastisk stemme i en alder av 66.

Uten å la superlativene ta helt overhånd så er det bare å slå fast at Uriah Heep nok en gang har klart å lage et glimrende album som vil glede fansen. Og sannsynligvis alle som liker klassisk hard rock. Her har du i hvert fall oppskriften på hvordan det bør gjøres anno 2023.  

5/6 | Pål J. Silihagen

Utgivelsesdato 27. januar 2023