Kategorier
Skiver

Unruly Child | Our Glass House

AORens kulthelter Unruly Child har virkelig fått i gang produktiviteten den siste tida – i løpet av de siste fire år har vi fått tre nye studioalbum, en liveskive/DVD og en samleboks med 5 CDer og 1 DVD. Og denne skiva låter atskillig bedre enn forgjengeren.

Frontiers

AORens kulthelter Unruly Child har virkelig fått i gang produktiviteten den siste tida – i løpet av de siste fire år har vi fått tre nye studioalbum, en liveskive/DVD og en samleboks med 5CDer og 1DVD. Undertegnede var ganske lunken til forrige utgivelse «Big Blue World», noe som resulterte i en indignert mail fra keyboardist, låtskriver og produsent Guy Allison – men da kan jeg denne gang berolige ham med at denne skiva låter atskillig bedre enn forgjengeren. Det starter feiende flott med «Poison Ivy», en av de tøffeste låtene de har levert oss siden bandet kom sammen igjen med den fantastiske vokalisten Marcie Free for ti år siden, etter at hun i praksis gikk under jorda i femten år etter kjønnskifteoperasjonen i 1995. Andresporet «Say What You Want» er noe av de mest rocka Unruly Child-låtene noensinne, med et drivende og hoggende gitar-riff fra Bruce Gowdy. På denne skiva har de forøvrig fått en hjelpende hånd fra bassmaestroen Tony Franklin (ex-Blue Murder, Whitesnake, The Firm), og han gjør som forventet en bunnsolid innsats, men uten å sette noe eget særpreg på låtene – vanligvis kjenner jeg igjen den fretlessen hans blant tusen andre, men her gjør han stort sett jobben uten noen større instrumentale krumspring.

Skiva er velprodusert og velspilt, med sedvanlig ypperlig vokalinnsats fra ms Free, og flere meget sterke låter. Det er ett alvorlig ankepunkt på lydbildet, og det er den syntetiske trommemaskinlyden – når de har en fantastisk livetrommis i Jay Schellen, til daglig i Yes, så kan jeg kun anta at det er økonomiske grunner til å bruke en maskin i stedet.

Jeg kan personlig styre meg for den nærmest West Coast-smoothe «Freedom Is A Fight», men etter den kommer to glimrende låter som avrunder skiva – «The Wooden Monster» (hvor Franklin markerer seg), og bassdrevne «We Are Here To Stay», hvor de gjør maksimalt ut av koringene. Det er forøvrig to slags bonuslåter på tampen, i form av helt overflødige og svakere versjoner av «To Be Your Everything» og «Let`s Talk About Love» fra den strålende debutskiva deres fra 1992, som dessverre er utgått i print – kanskje er det derfor de har valgt å spille de inn på nytt i helt alternative arrangementer? Uansett, «Our Glass House» er en solid utgivelse som fans av bandet og Marcie Free trygt kan handle inn. (Og forøvrig har vi et langt intervju med samme Marcie i neste nummer av Norway Rock Magazine, i butikkene i desember!)

4,5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 04.desember 2020