Kategorier
Skiver

UFO | Seven Deadly

Den klassiske hardrocksinstitusjonen UFO er ute med sitt 21. studioalbum, og sitt fjerde med Vinnie Moore på gitar. Denne kombinasjonen fremsto merkelig til å begynne med, men Moore, som var en av de fremste gitarshredderne fra 80-tallet, er nå den gitaristen som har spilt lengst sammenhengende i UFO.

SPV

Den klassiske hardrocksinstitusjonen UFO er ute med sitt 21. studioalbum, og sitt fjerde med Vinnie Moore på gitar. Denne kombinasjonen fremsto merkelig til å begynne med, men Moore, som var en av de fremste gitarshredderne fra 80-tallet, er nå den gitaristen som har spilt lengst sammenhengende i UFO. Som en kompis bemerket, ‘Med den teknikken hans, er det som om en professor i kjernefysikk skulle velge å være førskolelærer’, men Moore er nå en integrert del av bandet og setter sitt eget preg på låtene. Soloene hans gnistrer, men han spiller tett og enkelt når låtene krever det. Bassist Pete Way er fortsatt fraværende, ute med egenmelding på ubestemt tid, men Phil Mogg er stadig en av rockens mest særpregede vokalister – det øyeblikket han åpner kjeften vet du at dette er UFO – og han synger bedre enn noensinne. Med 43 år på baken burde dette være et slitent band, mett av dage, men neida!  Åpningslåta “Fight Night” går rett i strupen på en intetanende lytter og høres ut som en gammel UFO-klassiker du ikke har hørt før nå, og påfølgende “Wonderland” er overraskende viril. Hvis du syntes forrige skive “The Visitor” fra 2009 var for blues-preget, kan jeg melde at UFO nå er tilbake i den klassiske hardrocken som gjorde dem store i utgangspunktet.

De roligere låtene kan knapt kalles ballader; “Angel Station” er mer Zeppelinsk, “Burn Your House Down” er bitter og truende, mens jeg håper at tittelen på avsluttende “Waving Goodbye” ikke er bokstavelig ment. Ikke alle låtene holder like høy standard, det er et par fotgjengere her også, men stort sett er dette nok et solid bidrag til den allerede solide UFO-katalogen. 

4,5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato: 22.februar 2012