Kategorier
Skiver

Tyketto | Live from Milan

I april 2017 var Tyketto hovedattraksjon på Frontiers Festival utenfor Milano, hvor de spilte hele sitt debutalbum, klassikeren «Don’t Come Easy». Nå kan du både se og høre hvordan det tok seg ut på scenen.

Frontiers

Da Tyketto ble invitert til å avslutte første kveld av Frontiers Festival i april, la de høye herrer ned betingelsen at de måtte spille den klassiske debutskiva «Don’t Come Easy» i sin helhet istedet for å promotere sin nye «Reach». Og det gjorde de, men i baklengs rekkefølge «cos if we’d started with ‘Forever Young’, you would all have fucked off home after, wouldn’t you?» For å sitere min egen konsertanmeldelse da jeg var til stede ved innspillingen: «Starten av konserten ble litt avventende – publikum hørte høflig på låter som «Nothing But Love» og «Walk On Fire» fordi de visste at det snart kom til å ta av. Og det gjorde det – fra «Lay Your Body Down» og utover var stemningen i Live Club helt elektrisk. Voksne menn gråt av lykke under «Standing Alone», allsangen ljomet under «Seasons» og «Burning Down Inside», og ingenting kunne toppe trumfessene – den kvintessensielle AOR-låta «Wings» og bandets majestetiske signaturlåt «Forever Young». Og denne Danny Vaughn altså. Mannen blir bare ikke eldre, han ser stadig ut som om han er 35, og han klarer fortsatt å nå de høyeste tonene uten at det høres ut som om han anstrenger seg engang. At de kom ut for ekstranumre etter en slik innspurt ble nesten en liten nedtur – i ettertid burde de heller ha åpnet konserten med «Rescue Me», «Dig In Deep» og «Reach» i stedet for å avslutte med dem, men det er flisespikkeri. Tyketto innfridde så til de grader denne kvelden.» 

Så da gjenstår egentlig bare å kommentere på lyden, og den er helt prima – ganske rå og ubehandlet, og høres nesten ut som om den er rett fra miksebordet selv om både publikum og alle instrumenter høres godt i miksen. Her er også en DVD med hele showet («Dig In Deep» fikk ikke plass på CDen), men i likhet med de andre DVDene Frontiers har sluppet de siste par år, er det ikke all verden. Det er filmet med 4-5 kameraer, er ganske statisk, og er ikke hovedgrunnen til å anskaffe denne utgivelsen – for er du fan av Danny Vaughn og Tyketto (eller rock/AOR generelt), så er det ikke så mye å lure på. Denne kan du handle inn uhørt, den kommer ikke til å skuffe. 

5/6  |  Geir Amundsen 

Utgivelsesdato 13.oktober 2017

Les intervju med Danny Vaughn her,