Kategorier
Skiver

Tyketto | Dig In Deep

18 år etter deres forrige skive med Danny Vaughn på vokal, har Tyketto funnet tiden moden for et comeback. Åpningslåta “Faithless” er noe det tøffere og hardeste de noensinne har gjort, med bitende gitarer og en mørkere tone enn vanlig. De har også klart å modernisere lydbildet, uten å kompromittere den melodiøsiteten som kjennetegnet klassikerdebuten “Don’t Come Easy” fra 1991.

Frontiers

18 år etter deres forrige skive med Danny Vaughn på vokal, har Tyketto funnet tiden moden for et comeback. Åpningslåta “Faithless” er noe det tøffere og hardeste de noensinne har gjort, med bitende gitarer og en mørkere tone enn vanlig. De har også klart å modernisere lydbildet, uten å kompromittere den melodiøsiteten som kjennetegnet klassikerdebuten “Don’t Come Easy” fra 1991, som denne skiva uten tvil vil bli målt opp mot. Og det er ingen tvil om at Tyketto her leverer låter i akkurat den stilen som fansen håper og forventer. Men noe annet ville vært nærmest utenkelig hvis du har fulgt Vaughns solokarriere – alle soloskivene hans kunne like gjerne være Tykettoskiver.  Og vokalen hans høres fortsatt like klokkeklar og uanstrengt ut – spesielt på “Let This One Slide” gjør han en imponerende innsats. Resten av bandet gjør en solid jobb, og gitarist Brooke St.James  har tydeligvis øvd siden forrige skive i 1996 (“Shine” som de gjorde med ex-Journey-vokalist Steve Augeri) – han spiller bedre enn noensinne. Akkustisk drevne “Here’s Hoping It Hurts” har et refreng som klistret seg til hjernen min siden første gjennomhøring, mens tittellåta “Dig In Deep” nesten likegjerne kunne vært Aerosmith.

Dette er en av de sjeldne skivene hvor jeg liker hver eneste låt – og husker hver eneste låt etter å ha hørt på skiva en 7-8 ganger. Likte du de to første, blir du garantert ikke skuffet over denne. Les intervju med Danny Vaughn her!  

5/6 | Geir Amundsen 

Utgivelsesdato 20.april 2012