Kategorier
Live Nyheter

Turbonegro @ Rockefeller, Oslo

Turboneger hadde budt inn til bursdagsfest, og innbydelsen hadde tydeligvis nådd langt, for man kunne observere dongerikledde Turbojugend fra alle kriker og kroker i Norge, fra Sverige, Tyskland, England og Mexico og sikkert flere land.

Lørdag 19.oktober 2019

Turboneger hadde budt inn til bursdagsfest, og innbydelsen hadde tydeligvis nådd langt, for man kunne observere dongerikledde Turbojugend fra alle kriker og kroker i Norge, fra Sverige, Tyskland, England og Mexico og sikkert flere land var representert. Rockefeller var stappa med menn og kvinner som ville vise seg frem i all sin prakt. Det blir litt teater over det hele, men har du ikke noe i mot jenter som stiller med sminke og 50-talls look på håret ikledd denim, og du ikke bryr deg om at menn i denim står og kliner foran deg i salen, og du ikke har noe i mot å bli dynka ned med øl i løpet av konserten, og du attpåtil liker death punk heavy metal – ja da har du kommet til rett bursdagsfeiring. At oppvarmingsbandet heter Turbonecro er spesielt i seg selv, men at bandet også består av tidligere originalmedlemmer er helt spesielt og kanskje helt unikt i rockeverdenen. Vi fikk i alle fall servert upolert pønk som jubileumsoppvarming før Turboneger entret scenen. Mange hadde kjøpt sin Turboneger-øl i baren og var klare.

Bandet kom på scenen under den sedvanlige åpningen av «The Age of Pamparius» for så å gå over til en del låter fra siste skive «Rock’N’Roll Machine» som får god respons fra Turbojugend på gulvet. Så smeller bandet i gang med en del gamle klassikere som får salen til å eksplodere, og man kan føle Rockefeller-gulvet gynge ved flere anledninger. Halvfulle ølglass (i plast heldigvis) blir kastet i været og på scenen og feiringen er i gang. Queen låta «Bohemian Rapsody» var byttet ut med «We Are the Champions», sikkert ikke tilfeldig, som gikk over i introen til «City of Satan» (som noen trodde var introen til Queen låta «We Will Rock You») men det gjorde ikke noe, allsang ble det og gulvet gynget på nytt og på nytt. Turboneger hadde flere coverlåter denne jubileumskvelden. «School’s Out» av Alice Cooper, «(You Gotta) Fight For Your Right (To Party)» av Beastie Boys og litt The Who på en keyboard intro. Bislett Guttekor kom på scenen under «School’s Out», i seilerhatter og øyesminke. Ikke akkurat Sølvguttene heldigvis, og veldig kult.

Det ble en kveld med høy energi, og et publikum som ga alt og litt til. Bandet bør være stolt av sine Turbojugend, som gir konsertene en helt egen dimensjon og får taket til å løfte seg under låter som «All My Friends Are Dead» og «Get It On». Og hvilken avslutning! «Prince of the Rodeo» med homoerotisk kunst feiende over lerretet bak scenen, med solospillende Euroboy (Knut Schreiner) på ryggen til en stor mann blant publikum, for så å gå over i «Fight For Your Right To Party» av Beastie Boys med allsang, hopping og dytting. Så til slutt ,selvfølgelig, «I Got Erection». Bandet presterte meget godt denne kvelden, det lille ekstra som de burde ta med seg til alle konserter. Euroboy hadde en spilleglede og energi denne kvelden som imponerte. Mannen er fenomenal. Det ble en meget bra feiring av 30 år i rockens tjeneste, la det bare bli flere som denne, med det lille ekstra i mange år til. 5/6

Tekst: Gjermund Ingolfsland
Foto: Anne-Marie Forker