Kategorier
Skiver

Truls Haugen | The Haugen Archives EP

Circus Maximus-trommis Truls Haugen viser sin multiinstrumentalistiske side på EPen «The Haugen Archives» som er ute nå. Det er smått imponerende å beherske både gitarer, bass og keyboards såpass bra, i tillegg til trommer, som er hovedinstrumentet til Haugen.

Soundrop/Bandcamp

Circus Maximus-trommis Truls Haugen viser sin multiinstrumentalistiske side på EPen «The Haugen Archives» som er ute nå. Det er smått imponerende å beherske både gitarer, bass og keyboards såpass bra, i tillegg til trommer, som er hovedinstrumentet til Haugen. Når han på toppen av det hele tar seg av vokalen også, er det vel bare å gi seg ende over, for han synger virkelig bra! «The Haugen Archives» er en 5 spors EP med tre låter han har skrevet sjøl, i tillegg til en versjon av Armin Van Buurens «Wild Wild Son» og Sugababes´ «Overload», med den treffende undertittelen «Meshugababes Version».

For å ta det fra starten; åpningslåta «Trust» åpner rett på sak i et røft, progressivt AOR-land, med elementer av W.E.T. og Transatlantic, pluss et snev av norske Navian. Låta endrer karakter underveis, og blir rimelig tung i kantene, noe som gjør låta uforutsigbar, uten at det blir for sjenerende. Midtveis er vi plutselig i progmetal-land, et landskap vi vet han mestrer fra før.

«Meant For You» starter mer nedpå, men vi befinner oss fortsatt i Progtropolis, nå mer i Muse-land, før vi på «Delusion Of Grandeur» møter fanden i Messhuggah-drakt i døra, før vi er ned i Muse-land igjen. Det spriker i overkant mye når det growles i det ene øyeblikket, og er nede på lavmælt nivå fire takter senere, men bevares, alt utøves med både bravur og respekt. Avslutninga til «Delusion Of Grandeur» kunne like gjerne vært et riff signert det ovennevnte svenske bandet. 

Truls er en framifrå låtskriver, derom hersker ingen tvil. Hans tre egenkomponerte låter er alle sterke kort, men som sagt spriker det litt for mye, men alle stilartene han er innom beherskes like godt. Det er bare å ønske seg flere utgivelser fra denne karen, for han vet utvilsomt hva han driver med. (Kjøp den digitale EPen for en femtilapp her!)

4/6 Jan Egil Øverkil

Utgivelsesdato 01.februar 2021