Kategorier
Skiver

Triumph | Live At Sweden Rock Festival

Den kanadiske trioen Triumph har alltid stått i skyggen av den Andre kanadiske trioen, men på første halvdel av 80-tallet var de massive på det amerikanske kontinentet. Så massive at de på festivaler var listet over småband som Judas Priest, Mötley Crüe og Ozzy Osbourne.

Frontiers

Den kanadiske trioen Triumph har alltid stått i skyggen av den Andre kanadiske trioen, men på første halvdel av 80-tallet var de massive på det amerikanske kontinentet. Så massive at de på festivaler var listet over småband som Judas Priest, Mötley Crüe og Ozzy Osbourne. De gikk i oppløsning etter at deres eminente gitarist og vokalist Rik Emmett takket for seg i 1988, med unntak av et kort comeback i 1993 med en annen gitarist (Phil X, nå i Bon Jovi). Tyve år tok det før de ble fristet til å samles igjen, men det ble med enkelte spredte festivalopptredener, før de tilsynelatende gikk i dvale igjen. Sweden Rock Festival fikk en eksklusiv Europa-konsert sommeren 2008, og denne blir nå utgitt på både DVD, og på CD som denne anmeldelsen baserer seg på. Jeg har alltid likt Triumph, og er sikkert en av få nerder som har samtlige av CD’ene deres i hylla, men det må innrømmes at det er tydelig at vi her hører på et band som nesten ikke har spilt konserter på 20 år, for ingen kan påstå at dette er veldig stramt og samspilt. Rik Emmett holder fortsatt koken, men han har vært aktiv musiker hele tiden, og var alltid Triumphs soleklart mest talentfulle medlem. Trommis og co-vokalist Gil Moore har aldri vært noen Neil Peart, og en 20 års pust i bakken har ikke gjort ham godt – til tider høres han ut som et takras her.

Men, setlista inneholder det meste en Triumph-fan kan håpe på, det er naturlig nok en Best Of i liveversjon, hentet fra de seks første skivene, deriblant tittelsporene fra «Never Surrender», «Allied Forces» og «Rock’n’Roll Machine» i en altfor uttværa sirupsversjon. (Selv om jeg skulle gjerne fått et par låter fra min personlige favoritt «Thunder Seven» også.) Men «Blinding Light Show» høres stadig ut som den geniale men ignorerte 70-tallsklassikeren som den faktisk er! Så for all del, et trivelig gjenhør, og jeg skulle gjerne ha vært til stede på konserten, men neste gang jeg hører på dette, blir det i DVD-utgaven. Verden skriker nok ikke etter et comeback fra disse karene, noe de selv har innsett, så «Live At Sweden Rock Festival» var sannsynligvis punktum for Triumph. (Les intervju med bassist Mike Levine her!)

3,5/6  | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 24.august 2012