Kategorier
Skiver

Treat | Coup De Grace

Av og til er det skikkelig gøy å ta feil. I vår slakta jeg Treats opptreden på Rock The Boat og stempla de som halvpatetiske puddelrockere som forlengst hadde gått ut på dato. Og jeg hadde øksa fremme før jeg hadde hørt på denne skiva engang. Send meg saltet, her skal det slukes kameler!

Frontiers

Av og til er det skikkelig gøy å ta feil. I vår slakta jeg Treats opptreden på Rock The Boat og stempla de som halvpatetiske puddelrockere som forlengst hadde gått ut på dato. Og jeg hadde vel halvveis øksa fremme før jeg hadde hørt på denne skiva engang. Send meg saltet, her skal det slukes kameler som drops!

«Coup de Grace» er Treats første utgivelse siden 1992, og den er et absolutt monster innen kategorien melodiøs klassisk hardrock. Produksjonen gjør at det høres fantastisk ut, med knivskarpe gitarer og trøkk i vokalen. Men låtene er skivas essens, absolutt samtlige er av typen som går rett inn i øret og nærmest får deg til å knytte neven over hodet, nikke med hodet og synge med av full hals fra første lytt. Selv om det er et par powerballader her, er det ingen puslete puseskive, det trøkkes hovedsakelig på i grandiose rockere som «Skies Of Mongolia» og «Paper Tiger». Fans av klassisk Whitesnake, Def Leppard og Talisman kan trygt anskaffe seg denne.

Jeg burde kanskje forventet meg sterkt låtmateriale da jeg så navnet til gitarist Anders Wikström, som har bidratt med kanonlåter til band som Scorpions og Gotthard. Men det var likevel forholdsvis vrient å være forberedt på at Treat, etter å ha vært et helt greit til middelmådig band på 80-tallet, plutselig skulle komme opp med en av årets største overraskelser og en vordende klassiker i sjangeren nå, når karene er blitt rundt 50 år gamle. Dette er skiva som ville ført et band som Europe eller Def Leppard opp i eliteserien igjen.

Nå er jeg veldig klar for å se Treat på en scene en gang til, og så lenge den konserten ikke foregår i dagslys en søndags formiddag på en danskebåtrestaurant foran et fyllesykt publikum, så lover jeg å stå i front med neven høyt hevet.

6/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 19.mars 2011