Kategorier
Live Nyheter

Toto @ Sentrum Scene, Oslo

Å plassere Toto i båsen «norgesvenner» er kanskje litt ufint, men når bandet gjester Oslo og et forlengst utsolgt Sentrum Scene ikke mer enn åtte måneder siden forrige visitt, må bandet pent finne seg i denne noe tvilsomme merkelappen.

Torsdag 18. februar 2016

Å plassere Toto i båsen «norgesvenner» er kanskje litt ufint, men når bandet gjester Oslo og et forlengst utsolgt Sentrum Scene ikke mer enn åtte måneder siden forrige visitt, må bandet pent finne seg i denne noe tvilsomme merkelappen. Uansett: Steve Lukather og hans åtte mann og en kvinne sterke mannskap leverer en veldig sterk konsert. Det er ikke å komme unna at bandet rent musikkfaglig er på et meget høyt nivå, og når lyden på Sentrum Scene også er av det beste man har hørt i lokalet, blir dette to meget hør- og severdige timer.

Bandet er nok fullt klar over at en stor andel av de fremmøtte er der for å høre «Hold The Line» og «Rosanna», og både disse og de fleste andre store schlägere er ikke uventet å finne i settet. Desto mer hyggelig er det å registrere at fjorårets studioskive «Toto XIV» er godt representert med fem låter, blant annet åpningslåta «Running Out Of Time», og kanskje konsertens høydepunkt, den småprogressive «Great Expectations». Bandet fremviser konserten gjennom spilleglede og lekenhet, og selv om tekniske problemer for Lukather cirka midtveis gjør at konserten mister litt momentum, kan man ikke la være å smile av keyboardist David Paichs lek med publikum hvor han lar deres respons avgjøre hans valg av hodeplagg under neste låt. Bassist Leland Skar, som både med sitt eminente spill, og ikke minst med sitt lange gråhvite skjegg, er et levende bevis på at man kan være kul selv om man nærmer seg søtti, må også nevnes. Noen burde imidlertid fortelle enkelte andre i bandet at de ikke lenger kler høyt hår, trange lyse bukser og høyhælte spisse støvler…

Med «Africa» som siste låt ut kan både musikerne i salen som har latt seg begeistre av bandets virtuositet, og damegjengene som har danset så plastglassene med hvitvin har skvulpet over, rusle mer enn fornøyd hjem. Moro!

5/6 | Terje Nygård

Foto: Arash Taheri