Kategorier
Nyheter Skiver

Tom Petty & the Heartbreakers | Hypnotic Eye

Det har tatt fire år siden Tom Pettys forrige skive, den høyst skuffende «Mojo», og det er en sann glede å rapportere at gromgubben er tilbake på riktig spor. Han er også blitt atskillig mer sosial og politisk bevisst på sine gamle dager.

Reprise

Det har tatt fire år siden Tom Pettys forrige skive, den høyst skuffende «Mojo», og det er en sann glede å rapportere at gromgubben er tilbake på riktig spor. Han er også blitt atskillig mer sosial og politisk bevisst på sine gamle dager. Frustrasjonen og mistroen til Washington ligger tykt i tekstene, spesielt på åpningssporet «American Dream Plan B», som musikalsk sett nesten kunne vært AC/DC om noen hadde gitt gitarene mer trøkk. Tom Petty trenger ikke lenger bekymre seg om hitsingler – på dette stadiet av sin karriere vet både publikum og plateselskap hva han står for – og det nærmeste han kommer de gamle klassikerne er på singelen «U Get Me High», en ektefølt hyllest til sin doplanger – eller noe sånt. Men hadde denne skiva blitt utgitt for tretti år siden, hadde utvilsomt også låter som «Fault Lines» og «Red River» blitt hyppig spilt på radioen. En personlig favoritt er den nesten syv minutter lange avsluttende «Shadow People» – en riktig sløy og groovy med delikat gitar.

Nå er det ikke alt som holder like høy kvalitet – vi får en nærmest jazzy shuffle i «Full Grown Boy» og bossanovatakter i «Sins Of My Youth» – og andre låter litt for standard bar-boogie-blues, mens trommis Steve Ferrone ligger så langt bakpå at det er hakket før han ramler av stolen.
Tom Petty og gjengen har med «Hypnotic Eye» levert nok et solid, men ikke glitrende album – det er atskillig bedre enn det aller meste som utgis i disse dager, men sammenlignet med resten av Pettys katalog, havner denne midt på treet. Det virker dog som om han har fått gnisten tilbake.

4/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 29.juli 2014