Kategorier
Retro

Todd Rundgren & Utopia | Live AT The Ols Waldorf, SF, August 1978

Det kan synes som om Esoteric har fått kloa i hele Rundgrens ‘på sida’-katalog, for det er ikke lang tid siden de kom med både en annen Utopia-konsertskive fra samme år og en boks med hans samlede BBC-krumspring på 70-tallet.

Esoteric

Det kan synes som om Esoteric har fått kloa i hele Rundgrens ‘på sida’-katalog, for det er ikke lang tid siden de kom med både en annen Utopia-konsertskive fra samme år og en boks med hans samlede BBC-krumspring på 70-tallet. Men, vi tar imot nok et live-dokument, vi. Det åpner slett ikke bra, de første sporene er Utopia på sitt kjipeste, med overglætt husmorpop med tall i akkordene, som kunne framkalt brekninger selv hos til dels suppete aktører som Steely Dan, Chicago eller Jeff Lynne på sine respektive verste.

Men, det løsner når de drar til skruene og begir seg inn i progrockland, med følere til både fusion og hardrock. Bandet spiller kanonbra når de vil, og instrumentalnivået er fullt på høyde med toppaktørene (vel, kanskje ikke helt oppe på Dregs-nivå, men dog…). Arrangementene er storslagne, og når de holder seg innafor både grensene for det suppete og det overpompøse, kan dette fint konkurrere med de vektigste aktørene på den noenlunde samme scena, som Styx og City Boy.

Så, joda – en godt levert konsert, men jeg kan bare ikke fri meg fra irritasjonen jeg ofte føler når så dyktige folk med overlegg velger bort det kunstneriske for å gjøre lettfordøyelig og salgbar frøkenpop for pengenes skyld, som litt for store deler av bandets katalog preges av.

Wilfred Fruke

Utgivelsesdato: 11.12.2015