Kategorier
Retro

Jenny Darren | Heartbreaker – Best Of 1977-1980

Jenny Darrens rå, omstendelige stemmeprakt gjorde de fire soloplatene hennes attraktive for så vel rockere som diskotekfarere, og kun vanhell sto i veien for globalkommersielt gjennombrudd.

Angel Air

Jenny Darrens rå, omstendelige stemmeprakt gjorde de fire soloplatene hennes attraktive for så vel rockere som diskotekfarere, og kun vanhell sto i veien for globalkommersielt gjennombrudd. ”Heartbreaker”, pennet av radarparet Gill og Wade, ble angivelig spesialskrevet for Darren, som nedfelte en glimrende versjon, uten at plateselskapet så verdien av å utstede innspillingen i singelformat. Pat Benatar falt pladask for låten, gjorde sin egen versjon og befant seg dernest på alt som kunne krype og gå av radiostasjoner. Malapropos, det er ”Heartbreaker” den åndssvake Seinfeld-karakteren Mr. Steinbrenner går og kauker på i et sedvanlig feberhett øyeblikk…

Mens Darren spilte inn platene som herværende antologi grunner på turnérte hun som supportattraksjon for blant andre AC/DC og Patti Smith, og det forteller noe om rockemagnetismen hun holder, trass i et repertoar som mest av alt fanger datidens heftige diskomodale boniteter. Jeg trives godt i selskap med ”Heartbreaker”, ”Lay Me Like A Lady”, metrisk utfordrende ”Taking It For The Love”, bluesvitale ”Use What You Got”, smektende ”So Many People” og ikke minst røffe, oppjagde ”Love Portion No. 9” fra 1977-debuten og symfonisk-akustiske ”Skydiver” plukket fra 1980-skiva. Sumerisk krysser Darren klinger med et helt harem av kanoniserte utøvere, det være seg Rod Stewart, Janis Joplin, Barbara Streisand, Heart, Elton John eller Tina Turner.

Geir Larzen

Utgivelsesdato: 11.12.2015