Kategorier
Nyheter Skiver

Todd La Torre | Rejoice In The Suffering

Todd La Torre burde for de fleste være kjent for sitt bidrag med å løfte Queensrÿche tilbake til å bli et kvalitetsfylt progressivt metalband. Allerede før han tok fatt på denne jobben hadde vokalisten tanker om et soloalbum. Da Covid-19 inntraff var det dags for å gjøre alvor av planene.

Rat Pak Records

Todd La Torre burde for de fleste være kjent for sitt bidrag med å løfte Queensrÿche tilbake til å bli et kvalitetsfylt progressivt metalband. Allerede før han tok fatt på denne jobben hadde vokalisten tanker om et soloalbum. Da Covid-19 inntraff var det dags for å gjøre alvor av planene. Sammen med sin barndomsvenn Craig Blackwell skrev og spilte duoen inn «Rejoice In The Suffering» i løpet av fire måneder. La Torre spiller selv trommer i tillegg til å synge, mens Blackwell tar seg av strengene. Dette er ikke ment som et album for Queensrÿche-fansen (de er for øvrig godt i gang med ny plate), her har Todd hentet elementer fra det han liker i forskjellige grener av metallen og sydd sammen til en ganske hard og kjapp plate. Både tempoet, råheten, ja til og med hint av growling, vitner om at La Torre og hans kompanjong er tilhengere av thrash og power metal. Overkill er et band som stadig streifer meg når jeg hører plata. Samt soloskivene til Halford, mye grunnet vokalen, men også drivet og massivheten. «Dogmata» er første spor ut og et godt eksempel på det jeg beskriver. Mer Halfordskriking får vi i «Pretenders», og musikken er så sinna heavy metal at jeg tenker Exciter. «Hellbound And Down» og «Darkened Majesty» er kjappe og tøffe de, men her viser Todd mer variasjon i vokalen og låtene er mer varierte med tyngre melodiske partier. Neppe uten grunn at sistnevnte ble første singel, med sitt refreng som burde treffe Queensrÿche-fansen i hjertet.

Samme fans vil nok like neste spor «Crossroads To Insanity», samt «Vexed», som fint kunne vært skrevet til moderbandet. Jeg liker veldig godt det tyngre drivende tittelkuttet, men favoritten blir thrasheren «Vanguards Of The Dawn Wall». Her er La Torre på kanten til hva han er kapabel til av high pitch vokal. Dette er en variert plate, uten at den spriker. Det er knalltøffe riff og dødpunktene er svært få. (Og selvsagt har vi intervju med Todd La Torre i neste nummer – du kan tegne abonnement her!)

5/6 | Ronny Østli

Utgivelsesdato 05.februar 2021