Kategorier
Nyheter Skiver

TOBB | Overrated

TOBB, eller The Original Bullshit Band, som de opprinnelig het, består av noen av landets mest brukte sessionmusikere, og det sier seg selv at forventningene er høye når vi låner øre til den nyeste utgivelsen deres, «Overrated».

Kurder King Records

TOBB, eller The Original Bullshit Band, som de opprinnelig het, består av noen av landets mest brukte sessionmusikere, og det sier seg selv at forventningene er høye når vi låner øre til den nyeste utgivelsen deres, «Overrated». Med bakgrunn som liveband som nærmest bodde på Smuget i Oslo, er dette voksne musikere med årevis av erfaring i beltet. Navn som Javed Kurd, Trond Nagell Dahl, Erik Smith og Frode Vassel, gjør at forventningene er forholdsvis høye, og det innfris fra første låt; «Lighthouse», ei pianobasert låt i beste AOR-stil. Refrenget er catchy, og kompet, bestående av trommeslager Erik Smith og bassist Lars Endrerud legger en groove som setter seg i ryggmargen. Andrelåta, «Sexually Overrated» trekker tempoet opp noen hakk, med lekne synkoper og snertent tangentspill fra Nagell Dahl.

Den som har brukt fredagskveldene på NRKs gullrekke, vil nok dra kjensel på «Yesterday´s News», der vignetten fra Nytt På Nytt er hovedtema. Tittelen er vel neppe tilfeldig. Er dette lov da, spør kanskje du. Det er det, for vignetten er signert gitarist Javed Kurd. Han har stått bak et godt knippe av NRKs vignetter opp igjennom årene, og her har en av de endt opp som ferdig låt.

Plata har to coverlåter; «Saviour», skrevet av Hilde Heltberg og Kari Iveland, og «Running Scared», signert Nik Kershaw, fra hans «Radio Musicola» fra 1986. Førstnevnte er en nydelig ballade med et vers som faktisk kunne passet inn på Kershaws «15 Minutes» fra 1998, og er etter alt jeg kunne finne ut av på nett, ikke utgitt før. Jeg måtte konferere med bandet også, og fikk bekreftet mine mistanker.

«5 Cups Of Coffee» inviterer virkelig til en god kopp espresso en søndag morgen med sin sløye shuffle-feel. Refrenget legger seg rett på feelgood-kontoen, spesielt med tanke på det nydelig arrangerte og utførte korpartiet.

Balladen «I´m Sorry» sender meg tilbake til Tower Of Power anno 1991, og låta «Someone New». Nydelig nedpå, og ei melodilinje som kler stemmen til Vassel nydelig.

Låtene er gjennomgående bra, og flere melodilinjer setter seg godt i hjernebarken etter få gjennomlyttinger. Musikaliteten er naturlig nok noe av det beste vi kan få her til lands, og det er en fryd å høre musikere på dette nivået. Vokalist Vassel synger godt, men han er, etter min smak, litt for langt bak i lydbildet, og jeg skulle gjerne hørt ham trøkke til litt mer innimellom, men han synger aldeles framifrå. Blåsearrangementene kler produksjonen glimrende. For den som nyter musikk i nabolaget til Chicago, Toto, Michael McDonald og den amerikanske west coast-stilen, bør TOBB virkelig få en plass i spillelista di. Og bare så det er sagt; får du muligheten til å oppleve de live – dra! Du kommer ikke til å angre!

5/6 | Jan Egil Øverkil

Utgivelsesdato 15.april 2021