Kategorier
Live Nyheter

TOBB @ Nidelven Bar & Scene, Trondheim

Sakte, men ikke fullt så sikkert nærmer vi oss en hverdag der vi kan gå på konsert og nyte livemusikk igjen. Denne lørdagen dro vi til Nidelven Bar & Scene i bryggerekka ved Nidelvens bredder for å få med oss en av landets «supergrupper» live in action, TOBB – eller The Original Bullshit Band.

Lørdag 29.august 2020

Sakte, men ikke fullt så sikkert nærmer vi oss en hverdag der vi kan gå på konsert og nyte livemusikk igjen. Denne lørdagen dro vi til Nidelven Bar & Scene i bryggerekka ved Nidelvens bredder for å få med oss en av landets «supergrupper» live in action. TOBB (eller The Original Bullshit Band) har holdt det gående i mange år, men gjestet Trondheim for første gang denne helga, med konserter både fredag og lørdag.

Noen minutter før 21:30 tuslet en blidspent oktett scenen på et av Trondheims mest sjarmerende konsertlokaler, og dro igang det første av to sett med låta «Black Clad Man» fra sin foreløpig siste skive, «True To Our Sound» (2015), og det var raskt klart at vi skulle få oppleve en AOR- leksjon fra aller øverste hylle allerede fra første låt. Bassist Lars Endrerud kjørte noen slidende basslinjer som sendte meg ut i latter! Sammen med trommis Erik Smith (som vi kommer tilbake til), fremsto de som noe av det tighteste kompet jeg noensinne har opplevd live. Vokalist Frode Vassel ledet bandet gjennom et strålende sett låter, og viste seg som en fremragende vokalist.

Kvelden var i all hovedsak fylt med originalmateriale fra skiva fra 2015, samt noen låter fra den kommende skiva, som ferdigstilles i disse dager. Men TOBB har historisk sett spilt coverlåter på hver konsert, så også i kveld. En av undertegnedes favorittballader, The Tubes´ «Don´t Want To Wait Anymore» fra 1981 kom som femtelåt, og kveldens første ståpels var et faktum. Derfra økte intensiteten på scenen, og tidligere nevnte Erik Smith hentet fram det ene lekne fillet etter det andre.

Etter pausen var tiden moden for å slippe seg løs, og med låtene «Sexually Overrated», «Lighthouse» (førstesingel fra den nye skiva kom allerede i 2018) og Nik Kershaw-låta «Running Scared», satte trondheimspublikummet seg lengre fram på stolene, for nå gnistret det virkelig på scenen! Gitarist Javed Kurd er en av landets skjulte perler, selv om de fleste musikkinteresserte har hørt ham utallige ganger, om enn uten å være klar over det. Sammen med keyboardist Trond Nagell- Dahl satt korharmoniene løst, om enn litt for lavt i lydbildet for min smak. Kurd overtok lead-vokalen på låta «Bang Bang», og viste seg som en fremragende vokalist.

Så var det tid for trommesolo da, og herrefred for en trommis Erik Smith er! Du har garantert både hørt og sett ham på TV med en rekke forskjellige artister, men i TOBB har han en fremtredende rolle, og kan trykke litt ekstra på gassen, noe han gjorde i en utrolig solo. Trommesoloer kan fort være øyeblikket da man går i baren eller på do, men dette var en leksjon i underholdende trommespill fra start til mål! Det er bare å ta av seg hatten, og konstatere at enkelte er mer talentfulle enn andre.

Blåserekka, bestående av Ola Welo (sax), Rune Haglund (trompet) og Tarjei Grimsby (trombone) sto heller ikke tilbake for noen denne lørdagskvelden. Foruten å legge støt og markeringer på de rette stedene, hadde de flere soli som lokket fram gliset på flere i salen. Dessverre var det godt om plass på Nidelven Bar & Scene både fredag og lørdag. Det er ikke ofte vi får slike band på besøk, og det kan bli lenge til neste gang om vi ikke fyller lokalene når det først skjer. Vi som var der, gliser nok godt enda, og håper det ikke blir lenge til neste gang denne gjengen overøser oss med sitt artisteri! 6/6

Tekst: Jan Egil Øverkil
Foto: Kjell Roger Solstad