Kategorier
Live

TNT + The Cocktail Slippers @ Rockefeller, Oslo

Når Tony Harnell er tilbake som vokalist for legendariske TNT, er det bare å kjenne sin besøkstid og møte opp på Rockefeller – og akkurat det hadde hardrockfans fra hele landet gjort.

Onsdag 21. februar 2024

Kveldens support Cocktail Slippers, med sin høye paljettføring, deilige gitarriff og fantastiske attitude, kom inn som en uforventet strak høyre og slo meg i bakken allerede fra første låt; «City on Fire». Videre dro de frem låter som «Say My Name», «She Devil (Shout It out Loud!), «Night Train» og «123», før de avsluttet et altfor kort sett med coverlåta «Hush». Vokalen til Silje «Hope» Hope var klokkeren gjennom hele kvelden, mens Sara «Vega» Andersson og Stine «Rocket Queen» Bendiksen briljerte på gitar. Astrid «Sugar» Waller blåste liv i en gammel ungdomsdrøm om å bli bassist, mens AK «Miss-A-OK» Gåsbakk leverte på trommer. Herlighet, så kult! Energien på scenen vitnet fra første stund om et band som trives sammen, som liker det de driver med, og da blir det ekstra gøy å være til stede. Dette var en energibombe av dimensjoner. Jentene var dessuten å finne i merchen etter at siste tone var spilt, og det var mulig å slå av en prat, ta bilder og ikke minst kjøpe med seg en signert T-skjorte eller LP, om man ønsket det. Det er absolutt ingen tvil om at du finner meg på neste konsert, og da håper jeg at Cocktail Slippers er headliner. For et band, for en energi og for en attitude! 5/6

Kveldens headliner var selvfølgelig ingen ringere enn TNT, og denne gangen var Tony Harnell tilbake som vokalist. Det er jo ikke til å stikke under en stol at TNT for mange er selve bildet på norsk hardrock, og Rockefeller bar preg av at folk hadde reist langveisfra for å se gamle helter opptre. Jeg hadde forventet et høyere alderssnitt blant publikum, men gjengen som hadde samlet seg på Rockefeller vitnet om at TNT fremdeles rekrutterer nye fans med musikken sin.

Med et solid knippe kjente låter på lista starta TNT ballet med låta «Invisible Noise» til et henrykt brøl fra et utålmodig publikum. Utover kvelden kom også låter som «Tonight I’m Falling», «Forever Shine On» – med tilhørende allsang og funklende diodelys – «Intuition» og selvfølgelig «10,000 Lovers», til fansens store glede.

Selv så jeg TNT live sist i Trondheim i 2013, da de spilte siste konsert med Tony Mills som vokalist. Jeg skal være ærlig og si at jeg ikke husker så mye av hvordan Mills’ vokalprestasjoner var i forhold til det Harnell leverte nå, men dette var da ikke så verst? Det ble litt skingrende i enkelte partier, men for meg er det Harnell som er stemmen til TNT og de leverte det jeg forventet.

Konserten ble avsluttet med en av mine personlige favoritter, «Seven Seas», og rundet dermed av en underholdende og rocka kveld på Rockefeller. 4/6

Tekst: Shamini Thevarajah
Foto: Anne-Marie Forker