Kategorier
Multimedia Nyheter Skiver

TNT | Encore – Live in Milano

To år etter at TNT spilte på plateselskapet Frontiers egen festival hjemme i Italia, og halvannet år etter at Tony Harnell og bandet nok en gang hadde skilt lag, er omsider dokumentasjonen av hva som foregikk på scenen denne kvelden tilgjengelig på BluRay og CD/DVD.

Frontiers

To år etter at TNT spilte på plateselskapet Frontiers egen festival hjemme i Italia, og halvannet år etter at Tony Harnell og bandet nok en gang hadde skilt lag, er omsider dokumentasjonen av hva som foregikk denne kvelden tilgjengelig på både BluRay og CD/DVD. Vi må bare formode at grunnen til at dette ikke er utgitt tidligere, var for å ikke ta bort fokus fra fjorårets skive «XIII» med den nye spanske vokalisten Baol Bardot Bulsara. Dermed er dette den siste konserten som ble innspilt med kjernen av det klassiske TNT. (Men akkurat det fikk vi jo høre rundt «Live In Madrid» fra 2006 også, så hvem vet?)

Det starter ironisk nok med at bandet introduseres med ‘…celebrating the 30th anniversary of «Intuition»…‘ når det på daværende tidspunkt var 28 siden «Intuition» ble utgitt, og kun tre låter herifra spilles. 30 år gamle «Tell No Tales» står derimot i fokus, og herifra spilles samtlige låter unntatt instrumentalene og det frenetiske tittelsporet. Mesterverket «My Religion» er representert med «Invisible Noise» og herlige «She Needs Me», men ellers er store deler av karrieren ignorert. Unntakene er åpninga «Give Me A Sign» og den selvsagte settavslutteren «Seven Seas» – og på BluRay/DVD får du også «Downhill Racer» fra «Realized Fantasy».

Det merkes fort at Harnell er i vesentlig bedre slag her enn på Norgeskonsertene tidligere på året da han sleit med sykdom – mannen er jo en glitrende vokalist, og han treffer fortsatt de høye tonene, selv om han har fått en kledelig rasp i den modnere stemmen han har i dag. Men Harnell leverer!

En annen mann i storslag er Ronni Le Tekrø – han er i fyr og flamme i samfulle 80 minutter, og leverer som alltid på et umenneskelig høyt nivå, noe også publikum registrerer og verdsetter med sine stadige og taktfaste ‘Ronni, Ronni, Ronni‘-rop. Til og med soloen hans, når man normalt sett går på dass eller i baren, er høyst underholdende.

Stort sett er dette knallbra levert av bandet, en strålende konsert som undertegnede ga en femmer den gang for to år siden – jeg var litt usikker på om det var promillen og stemninga som gjorde det bra den gang, men neida, lydmessig fungerte dette like bra hjemme på storskjermen og gjennom høyttalerne, det låter kuler og krutt. Det rent visuelle stiller jeg derimot litt mer lunken til – det er forsåvidt kult at Frontiers gir ut live-DVDer av nesten alle de store bandene som spiller på Frontiers Festival, men de fleste av disse er klin like, med akkurat samme kameravinkler fra samme produsenter med samme lydmann og samme lyssetting. Og da blir det ganske statisk. Med unntak av et backdrop har ingen av bandene på disse utgivelsene noen egen produksjon eller det vi etterhvert har blitt bortskjemt med av lasere, bomber, flammer og sceneshow. Men dette er jo ikke bandenes skyld, og TNTs Bluray/DVD er faktisk bedre enn mange av de andre utgivelsene fra samme helg. Fansen kan trygt investere i denne.

5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 22.mars 2019