Kategorier
Skiver

Threshold | For The Journey

Hvis du er fan av Dream Theater – eller hvis du synes Dream Theater er tøft men at det blir for mange, for lange og for intrikate og progressive instrumentalpartier – da skal du så definitivt sjekke ut Threshold.

Nuclear Blast

Engelske Threshold har nå holdt på i et kvart århundre, og for undertegnede er det et mysterium at de fortsatt regnes som et kultband – de har absolutt alt som trengs for å slå igjennom til et større marked. Hvis du er fan av Dream Theater – eller hvis du synes Dream Theater er tøft men at det blir for mange, for lange og for intrikate og progressive instrumentalpartier – da skal du så definitivt sjekke ut Threshold, som i disse dager er ute med sin tiende studioskive, «For The Journey». Åpningslåta «Watchtower On The Moon» er steintøff og knallhard, men med et refreng som gir rett i hjernebarken etter få gjennomhøringer. Rosinen i pølsa her er den 12 minutter lange «The Box», en episk musikalsk reise gjennom stadige taktskifter og en apokalyptisk tekst som matcher låtas underliggende stemning. Skivas eneste ballade, «Lost In Your Memory» begynner kanskje som en Scorpionslåt fra 80-tallet, men gudbedre det skjer mye interessant og tøft under melodilinja, og så kommer en klimatisk gitarsolo fra Karl Groom og løfter hele låta ut i stratosfæren.

Man skulle kanskje tro at nå hadde de spilt ut alle essene, men neida – de tre siste låtene er like knallsterke. «Autumn Red», «The Mystery Show» og «Siren Sky» er alle steintøff progmetal fra øverst hylle, og åpninga på sistnevnte har et av de grommeste riffene jeg har hørt i år. Og som alltid når man hører Damian Wilson åpne kjeften for å synge, må man humre litt for seg selv, riste på huet og lure på hva i helvete Steve Harris tenkte på da han istedet ga Blaze Bailey jobben i Iron Maiden. Bunnsolid skive uten dødpunkter – løp og kjøp om du liker metalen din progressiv og melodisk. (Intervju med Damian Wilson her!)

5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 19.september 2014