Kategorier
Live Nyheter

The Wildhearts @ Olsen På Bryn, Oslo

Stappfullt lokale med 125 rockere, uten skjenkebevilling er sjelden vare, noe også frontmann Ginger påpekte flere ganger. The Wildhearts har ikke gjestet Norge på 10 år, og det er også 10 år siden de ga ut forrige album, men i mai i år kom omsider bandets niende skive «Renaissance Men».

Søndag 13.oktober 2019

Stappfullt lokale med 125 rockere, uten skjenkebevilling er sjelden vare, noe også frontmann Ginger påpekte flere ganger. The Wildhearts har ikke gjestet Norge på 10 år, og det er også 10 år siden de ga ut forrige album, men i mai i år kom omsider bandets niende skive «Renaissance Men». Mange i lokalet har nok ventet lenge på et møte med The Wildhearts, for allerede fra første riff på låta «Diagnosis» så var armene i været, etter hvert klapping, headbanging og allsang på refrenger. Munkholmen i baren fikk bein å gå på og fire flasker ble sendt opp på scenen. Ginger måtte kommentere at det var litt spesielt å spille på et sted der de serverte kinesisk mat og alkoholfri øl, og fleipet med at de var et mye bedre band når publikum fikk servert alkohol. (Olsen på Bryn venter for tiden på ny skjenkebevilling fra Oslo kommune).

Det var ikke lange pausene mellom hver låt og publikum fikk virkelig kjørt seg med breibeinte rocka og raske låter fra alle ni album, men flest fra den nyeste og «Earth Vs. The Wildhearts». Etter litt over en times energisk rask rock ‘n’ roll, ba Ginger om en liten pause for å styrke seg på noe litt sterkere enn alkoholfri øl fra baren. Kan hende trommis Rich Battersby måtte skifte skinn på skarptromma også, for den fikk jaggu kjørt seg. Det tok ikke fem minutter en gang før de var tilbake på scenen og dro i gang igjen. Ginger fikk med seg fansen på allsang og måtte innrømme at publikummet på Olsen var noe av det bedre, og lovet at det ikke skulle ta 10 år til neste gang bandet besøkte Norge. Ginger annonserte siste låt «a love song», men det var absolutt ikke en slik låt vi forbinder med siste sang på lokalet. Høyt tempo og øs pøs gitar, trommer og bass. Publikum fikk det de var kommet for denne kvelden, med unntak av alkohol, men med energiske The Wildhearts på scenen var det rus nok. 5/6

Tekst: Gjermund Ingolfstad
Foto: Anne-Marie Forker