Kategorier
Multimedia

The Who | Live In Hyde Park

I hope I die before I get old, er en genuint fin strofe å fabulere som ung rebell, og når alt kommer til alt blir ikke det moderne menneske for gammel for rock’n roll.

Universal

I hope I die before I get old, er en genuint fin strofe å fabulere som ung rebell, og når alt kommer til alt blir ikke det moderne menneske for gammel for rock’n roll. 65.000 ungdommer – gamle, som nye – samlet seg i Hyde Park under fjorårets storstilte The Who-konsert, for å oppleve en rockehistorisk kavalkade.

Trommeslager Zak Starkey og bassist Pino Palladino gjør gode figurer, men det er i hovedsak veteranene Roger Daltrey og Pete Townshend dette handler om. Daltreys status som vokalgud vil aldri forvitre, selv om han har hatt stemmeproblemer i senere tid. Hyde Park-oppføringen ligger på par, for det er ingen som forlanger at bestefar treffer de høyeste tonene fra sin ungdoms glans. Pete Townshend er som alltid et scenisk skue – full av godlynt faen og med et par vittigheter på lur.

Teknisk bør det ikke forbløffe noen at dvd/cd-dokumentet befinner seg på øverste hylle. Lydgjengivelse og billedregi strutter i jordbunden overdådighet, mens settlisten leser som en våt drøm, fra ”I Can’t Explain”, via ”I Can See For Miles”, ”Behind Blue Eyes” og ”I’m One”, til påkrevde ”Tommy”-streif og en gevaltig avslutning med ”Won’t Get Fooled Again”. Så lenge de har tilstrekkelig kondisjon, og så lenge det klinger såpass kurant, la rockens titaner ha det gøy!

4/6 | Geir Larzen

Utgivelsesdato: 20.11.2015