Kategorier
Skiver

Enforcer | Live By Fire

Svenske Enforcer mener sjøl at Heavy Metal i form av tidlig speed metal er tidløs og aldri kan bli utdatert, og ja – om et band som Exciter får det til å pirre besnærende i utsatte kroppslige strøk, kan nok dette være ganske så riktig.

Nuclear Blast

Svenske Enforcer mener sjøl at Heavy Metal i form av tidlig speed metal er tidløs og aldri kan bli utdatert, og ja – om et band som Exciter får det til å pirre besnærende i utsatte kroppslige strøk, kan nok dette være ganske så riktig. For alle oss andre fortoner de seg mer som et av de få banda som klarer å få selveste Anvil til å framstå som sofistikerte og moteriktige. Dette er en liveskive med hva jeg forstår er deres mest kjente og, i mangel av et bedre ord, beste låter, og det er en broket reise i tanketomme låter, anakronistiske klisjéer og tonale blødmer, og i 2016 blir dette for dustete for meg. Band fra den gang da hadde en viss tidsmessig sjarm, Enforcer har det ikke. De skal få for at den reine framførelsen er temmelig solid, og jeg kan godt forestille meg at dette er en real godit for den innerste menigheta. Personlig var jeg mer eller mindre ‘ferdig’ med denne typen metal for flere tiår siden, men jeg trekker ennå litt nostalgisk på munvikene når jeg hører f.eks. «Metal On Metal». Dit vil aldri Enforcer kunne få meg.

2,5/6 | Wilfred Fruke

Utgivelsesdato: 20.11.2015