Kategorier
Multimedia Nyheter

The Rolling Stones | Totally Stripped

Muligens på grunn av mangel på nytt materiale drypper det atter en gang musikalske skatter fra det overfylte hvelvet til legendariske The Rolling Stones. Ikke det at vi trenger noe nytt, for vi får aldri nok av de solide klassikerne som bandet har produsert bøttevis av tidligere i karrieren. Det er de vi vil høre.

Eagle Rock Entertainmet

The-Rolling-Stones-Totally-Stripped-DVD-Cover-530-compressorMuligens på grunn av mangel på nytt materiale drypper det atter en gang musikalske skatter fra det overfylte hvelvet til legendariske The Rolling Stones. Ikke det at vi trenger noe nytt, for vi får aldri nok av de solide klassikerne som bandet har produsert bøttevis av tidligere i karrieren. Det er de vi vil høre. Bare for å gjøre det klart hva vi snakker om her; denne utgivelsen er en dokumentar om hvordan unplugged-albumet «Stripped» fra 1995 ble til, og kan fås i flere forskjellige pakker – DVD, Blueray, DVD + CD, DVD + LP samt et par delux-versjoner. Du finner også CD utgivelsen på diverse strømmetjenester.

På «Totally Stripped» tar Mick, Keith, Charlie og Ronnie oss med tilbake til midten av 90-tallet. Bandet er i full gang med Voodoo Lounge-turneen, mens en, etter Keith Richards egen beskrivelse, nesten unplugged utgivelse er under planlegging. Uansett, dette fører til at Stones, som har fylt opp stadion etter stadion på den tilbakelagte turneen, bestemmer seg for å spille på tre såkalte klubbscener for å skape den nødvendige intimiteten til det kommende live-albumet; en i Amsterdam, en i Paris og en i London.

Gjennom nøyaktig nitti minutter blir vi tatt med både på og bak scenen, samt at vi får være med i studio der bandet fremfører klassikere som Robert Johnson’s «Love In Vain», «The Spiders And The Fly», «Wild Horses» og «Let It Bleed». Her er også en musikalsk skatt i form av «Tumblim Dice», lekende fremført backstage i Amsterdam. Nedstrippet, men langt fra naken.

Det er en nytelse å se Richards og Wood, de to sigarettrøykende gitaristene, akkompagnert av en rytmeseksjon bestående av Watts på trommer og Darryl Jones på bass, bygge opp en musikalsk ramme som er fylt så til de grader med sjel, rundt vokalist Jagger. Riktignok med god drahjelp av innleide musikanter for å fylle ut lydbildet, men likevel. Som en interessant kuriositet må det nevnes at det også er viet plass til den avdøde saksofonisten Bobby Keys, i denne dokumentaren.

Her får vi Stones, det ekte, den rå energien, det som engang var. Visuelt er dette vakkert presentert, i hvert fall helt til vi kommer til konsertene i Amsterdam, Paris og London. Huff og huff! Var virkelig kvaliteten på 90-tallet så dårlig? Jeg får følelsen av at jeg sitter og ser på VHS (for de som vet hva det er). Lyden er heldigvis mange hakk bedre. Gjennom de tre klubbkonsertene får vi servert utvalgte delikatesser som «Dead Flowers», «Gimme Shelter», «Shine A Light», «Honky Tonk Woman», «Faraway Eyes», bare for å nevne noen. Her er altså nitti minutter med Stones, og absolutt en utgivelse som er verdt å ta med seg inn i høstmørket. Det eneste jeg kan utsette på denne utgivelsen, bortsett fra den nevnte kvaliteten, er tidspunktet. Hvorfor i all verden fikk vi ikke denne i 1995?

CD-platen som følger med er det egentlig ikke så mye å si om. Flere av de samme låtene som var på «Stripped» får vi også presentert her, om ikke fra de samme konsertene, er det i samme format og fra samme klubbturné. I seneste laget karer, denne burde også vært utgitt i 1995.

Vi vil aldri slutte å høre på Stones. Bandet har fortsatt mye bra å komme med, men vi vil ha materialet presentert av dagens The Rolling Stones. Først da får vi følelsen av å ha noe nytt mellom hendene. Skal du likevel investere siste rest av feriepengene på denne kan du like godt kjøpe deluxe-utgaven. Da får du alle tre konsertene i sin helhet pluss dokumentaren og CD-platen.

4/6 | Freddy Ludvik Larsen

Utgivelsesdato: 03.06.2016