Kategorier
Live Nyheter

The Rainmakers @ Rockefeller, Oslo

Etter et aldri så lite avbrekk på 14 år, er The Rainmakers igjen samlet og på Norgesturne, med ny skive i bagasjen. Det var også 25-årsjubileet for den semilegendariske debutskiva deres, som ble fremført i sin helhet.

Tirsdag 29.mars 2011

Etter et aldri så lite avbrekk på 14 år, er The Rainmakers igjen samlet og på Norgesturne, med ny skive i bagasjen. Det var også 25-årsjubileet for den semilegendariske debutskiva deres, som ble fremført i sin helhet. Disse konsertene er også livedebuten for den nye gitaristen Jeff Porter, og konserten på Rockefeller var bare hans tredje. Og det var tidvis veldig tydelig at han var den i bandet som ikke har spilt disse låtene tusen ganger før, for feilskjærene hans var mange. Riktignok trenger man ikke være virtuoser for å spille disse låtene, men Rainmakers hadde ikke hatt vondt av et par uker til på øvingslokalet før de la ut på turne, for tidvis låt dette skranglete. Sjarmerende skranglete, men dog.

Bandet kommer på scenen i matchende blå jeans og hvite t-skjorter, og bassist Rich Ruth bruker deretter to minutter på å få lyd i bassen mens 850 mennesker står musestille og ser på. De dundrer rett inn i «Rockin At The T-Dance» i det frontmann Bob Walkenhorsts gitar sier takk for seg. Så åpningen var på ingen måte optimal, takket være utstyret, og publikum var følgelig litt reserverte. Men etterhvert løsnet det. Etter å ha spilt hele debutskiva, fortsatte de med låter fra resten av karrieren, inkludert fire smakebiter fra den nye «25 On» som de færreste hadde rukket å sette seg inn i. Låtene derifra sto ikke tilbake for resten av den ekstensive setlista på 25 låter, og publikum taklet fint at to av disse kom som ekstranumre.

Den siste timen var det kjempestemning, allsang og fest på lokalet, og det imponerte at så mange gamle fans dukker opp på en tirsdag kveld for å se et band som ikke har gjort noe som helst siden Jagland var statsminister. Bob Walkenhorsts karakteristiske og nasale stemme er fortsatt like kraftig og stødig som sist, og han setter sine medmusikanter fullstendig i skyggen med sin scenepersonlighet. The Rainmakers er et svært folkelig band som det er vanskelig å mislike, og de tar seg tid til å sitte i over en time etterpå og signere skiver for fansen. 4/6

Tekst & foto: Geir Amundsen