Kategorier
Skiver

The Norseman Company | The Coming Of The Chord

Bak prosjektet The Norseman Company finner vi trommeslager Geir Arne Dale fra Telemark. Etter han takket for seg i Humbucker i 2016, har han gått svanger med tanken, og jobbet med musikk til sitt første soloprosjekt. 5. februar kom resultatet, i form av CDen «The Coming Of The Chord».

Perris Records

Bak prosjektet The Norseman Company finner vi trommeslager Geir Arne Dale fra Telemark. Etter han takket for seg i Humbucker i 2016, har han gått svanger med tanken, og jobbet med musikk til sitt første soloprosjekt. 5. februar kom resultatet, i form av CDen «The Coming Of The Chord». (Foreløpig fins plata kun på CD og digitalt, vinylutgave kan ventes i løpet av året). Dale har skrevet all musikk og tekster, bortsett fra bonussporet, «One Step Behind», der Hallgeir Rustan står for musikken, mens plata er produsert av Rustan i Stargate Studio i Trondheim. Miksing og mastring er gjort av Beau Hill (Ratt, Gary Moore, Alice Cooper, Europe, Winger) i Austin, Texas.

«Here Comes Rock n´ Roll», proklameres det fra første trofe, noe man ikke kan si seg uenig i, for det er tøft, tungt, og rett i trynet. For den som har vokst opp med klassisk tungrock fra 70- og 80-tallet, vil nok mange nikke anerkjennende til denne plata. Med elementer fra Rainbow, Iron Maiden og Judas Priest, er det nok til alle. Andresporet, «Master Of The Dark» har en tittel som kan høres ut som ei Dio-låt. Og sannelig gjør ikke selve låta det også. Åge Sten Nilsen (Wig Wam/ Ammunition) gjør en solid prestasjon, og om jeg ikke er helt på jordet, tror jeg han sender noen høflige nikk i retning Ronnie sjøl i måten han presenterer vokalen på.

Dale har med seg et solid knippe musikere og vokalister på plata, og har valgt godt, for det er fint lite å trekke på noe som helst av musikalske prestasjoner. I tillegg har han og produsent Rustan vært flinke å ikke gjøre dette til ei «trommis»-skive, for instrumentet til hovedpersonen ligger høflig på plass i lydbildet, med bra lyd og godt med trøkk. Trønderen Jarl Ivar Andresen har tatt seg av det meste av gitarer og bass, med unntak av «Dirty Nelly», der Peer Helge «Peer Gynt» Taraldsen gjør god figur, på «Stone In My Show», og «Since You´ve Been Gone», der henholdsvis Tor Erik Myhre og Jo Henning Kåsin tar seg av soloene.

Dale har nese for tøffe riff og gode melodier, og med assistanse av Hallgeir Rustan har de fått mye ut av ideene hans. Låter som «Here Comes Rock n´Roll», «Master Of The Dark», «Since You´ve Been Gone» og «In This Neighbourhood» er platas sterkeste kort, men helheten er jevnt over bra, så man hører lett hele skiva uten å slippe noen spor. Beau Hills miks og mastring er strålende, og underbygger musikken godt. Et vakkert stykke samarbeid mellom kontinentene der, altså.

«The Coming Of The Chord» er et solid stykke håndverk fra start til mål, og og bør absolutt lånes øre.

4,5/6 | Jan Egil Øverkil

Utgivelsesdato 5. februar 2021