Kategorier
Skiver

For The Love Of Ivy | For The Love Of Ivy EP

Fra Crampsylvania kommer et splitter nytt bekjentskap for min del, nemlig en trio bestående av trommer, gitar og vokal med føttene solid plantet i 50-tallets glade dager og som jeg tipper er meget glade i mørk surf (som i Dick Dale, ikke Beach Boys) og rockabilly. Og ikke minst The Cramps forståelig nok. Et veldig friskt pust kan de tilby, og jeg tar gladelig imot!

Big Day Records

Fra Crampsylvania kommer et splitter nytt bekjentskap for min del, nemlig en trio bestående av trommer, gitar og vokal med føttene solid plantet i 50-tallets glade dager og som jeg tipper er meget glade i mørk surf (som i Dick Dale, ikke Beach Boys) og rockabilly. Og ikke minst The Cramps forståelig nok. Et veldig friskt pust kan de tilby, og jeg tar gladelig imot!

Fire spor på kjappe 11 minutter består debuten av, og det hele presenteres i et ganske så mørkt og dystert lydteppe som kler musikken godt. «I Wanna Do This Again» starter ballet og innleder EPen på en forbilledlig måte og etterfølges av «Breathless» som følger bra opp. Min egen lille personlige favoritt er tredjesporet «Domina» med sin seige rhumba-aktige trommetakt, et supermørkt gitarriff og et herlig orgel midtveis som snytt ut av fordums stum-skrekkfilmer. De avslutter saken litt mer upbeat med fengende «Burial Bop» hvor tittelen alene beskriver musikken langt bedre enn en skarve anmeldelse.

En meget kledelig sound er skrudd på saken, men personlig savner jeg en bass tilstede. Jeg skjønner at det bidrar til et mer unikt uttrykk, men det samme savnet hadde jeg til The White Stripes også – selv om de riktignok manglet mye annet og IMO. Jeg sitter med en konstant følelse av at dette låter enda bedre live hvor de antageligvis får mer energi i helheten og, noe jeg føler EPen mangler en liten dæsj av. Også må jeg trekke litt for en ikke helt innafor engelskuttale fra vokalisten. Ellers er det meget grei skuring og jeg gleder meg til det kommer en fullengder fra gjengen.

Nå får dere ha meg unnskyldt, jeg må høre «Domina» en gang til. Sees på nærmeste konsertlokale godtfolk!

4,5/6 | Sven O. Skulbørstad

Utgivelsesdato: 07.04.2017