Kategorier
Live Nyheter

Eclipse @ Hard Rock Cafe, Oslo

Dette var langt fra første gang svenske Eclipse besøkte Norge – de har vært her to ganger som support for diverse Åge Sten Nilsen-band, og stjålet showet begge gangene. Men dette var første gang norske fans kunne se en hel egen konsert med Eclipse – ingen supportjobb eller festivalopptreden på 40 minutter. Og fansen ble ikke skuffet – dette bandet skuffer aldri.

Lørdag 8. april 2017

Dette var langt fra første gang svenske Eclipse besøkte Norge – de har vært her to ganger som support for diverse Åge Sten Nilsen-band, og stjålet showet begge gangene. Men dette var første gang norske fans kunne se en hel egen konsert med Eclipse – ingen supportjobb eller festivalopptreden på 40 minutter. Og fansen ble ikke skuffet – dette bandet skuffer aldri.

En lørdagskveld før palmesøndag er kanskje ikke det beste utgangspunktet for fullt hus, siden nordmenn har en tendens til å evakuere Oslo i påsken, og det var heller ikke utsolgt, men rundt 130-150 stykker hadde funnet veien til Hard Rock Cafe for å få med seg Eclipses tredje konsert (etter Stockholm og Göteborg) etter at deres sjette og fremragende album «Monumentum» ble sluppet. Her fikk vi for første gang oppleve bandets nye trommis Philip Crusner, som er en mer flamboyant og hardtslående showmann enn sin forgjenger Robban Bäck som hoppet av til Mustasch for et par år siden.

De åpner med de samme to låtene som åpner «Monumentum», «Vertigo» og «Never Look Back», og Erik Mårtensson i front gir full gass fra start. Fokus er naturlig nok på denne nye skiva, og man merker at det er under disse låtene at bandet utviser mest spilleglede og glød. Hele syv av elleve låter fra «Monumentum», og nesten like mange fra forgjengeren «Armageddonize», som var undertegnedes Årets Skive 2015. Og det var tydeligvis flere som var henrykte over å høre åpningen på tredje låt, «The Storm» – her ljomet allsangen på det sykt, sykt fengende refrenget. Skal man pirke på noe på dette stadiet, så kunne gjerne Erik ha plukket opp gitaren litt tidligere, for på de låtene hvor han kun er vokalist og frontmann, så låter kompet tidvis litt tynt uten rytmegitar når den aldeles briljante Magnus Henriksson spiller solo.

Og for å bli ferdig med småpirket med en gang – trommesolo? Kan vi ikke bare heller gå på do og kjøpe oss en øl i baren før konserten begynner, så klarer vi oss fint uten trommesolo!? Og lyden ut i salen var ganske så grøtete – det låt bedre i front hvor vi i det minste fikk litt diskant fra monitorene i tillegg. Men ellers var dette en strålende kveld for fansen, hvor vi fikk nesten alt vi kunne ønske oss av låter. Ingen er vel så veldig ivrig på å høre materiale fra de to første skivene, selv om det finnes gullkorn der og, men at tredjeskiva «Are You Ready To Rock» er totalt ignorert på årets turne, var tyngre å akseptere. Når vi får servert atten perlelåter kan vi uansett ikke klage!

Selv om det var full gass hele veien, ga de oss kjærkomne pustepauser med den fantastiske balladen «Hurt» (hvor Mårtensson gjør sin beste vokalprestasjon for kvelden) samt et akustisk innslag med Erik & Magnus Show, med «Armageddonize»-balladen «Live Like I’m Dying» og en vakker versjon av den vanligvis aggressive «Battlegrounds», hvor spesielt Magnus H så ut til å kose seg – ellers er han ikke den mest utagerende på scenen, men han spiller som alltid helt nydelig.

De avslutter med sitt bidrag til fjorårets Melodifestivalen, «Runaways», en låt som kanskje ikke alle norske fans kjenner til, siden den kun var på DeLuxe Edition av «Armageddonize» som ble sluppet ett år etter den vanlige versjonen. Etter en kort pause kommer de på igjen og gir oss «I Don’t Wanna Say I’m Sorry» og «Bleed & Scream» til dessert. Fansen var særs fornøyde, og forhåpentligvis bidrar dette til at de kan komme tilbake til Oslo i løpet av året og spille for et vesentlig større publikum. Et band som Eclipse burde faen meg fylt Oslo Spektrum.

5/6 | Geir Amundsen

Foto: Geir Amundsen