Kategorier
Skiver

The Guilt | The Guilt

Når du kaller første låt på debutskiva for «Cunty Mess» har du min oppmerksomhet, ferdig snakka. Og når musikken lever opp til de automatiske forventningene jeg får av den slags titulering blir jeg veldig glad.

Heptown Records

Når du kaller første låt på debutskiva for «Cunty Mess» har du min oppmerksomhet, ferdig snakka. Og når musikken lever opp til de automatiske forventningene jeg får av den slags titulering blir jeg veldig glad. De har vært igjennom sine tragiske stunder, svenskene, da de mistet sin nære venn og trommis helt i starten av karrieren – og i stedet for å erstatte han begynte de heller på nytt med diverse trommemaskiner og har bygd seg opp på nytt igjen for å finne sin stil.

Noe de har klart med glans for dette er kanskje den beste elektropunken jeg noensinne har lånt mine ører til, og det finnes sågar ikke et eneste dødpunkt i løpet av den 10 sanger lange saken. Perfekt dynamikk som varierer mellom ren synth og tøffe gitarriff utført av en Tobias og akkompagneres av en akkurat passe hissig dame i form av en Emma. Låttitler som «Hate Hate Hate» – en av skivas absolutte killere, «I Don’t Care» og «It’s Not Me It’s You» forteller at det er en hel del gruff som skal ut igjennom bandet.

Lazerpunk og «Roxette with knives» kaller de musikken sin, og det kan jeg stille meg 100% bak. Det eneste jeg kan trekke litt for er at den halvtimen vi blir forært er alt for kort, og det sier det meste om «The Guilt». Kult bandnavn og forresten.

5/6 | Sven O. Skulbørstad