Kategorier
Nyheter Skiver

The Good the Bad and the Zugly | Algorithm & Blues

Hadelandsorkesterets fjerde skive startes med det som er et perfekt åpningsspor i låten «Welcome to the Great Indoors». Den bygger seg opp i beste «Age of Pamparius»-stil og når den smeller, så smeller den så sinnsykt. Det er en kruttønne av en låt som får meg til å dra på smilebåndet av inderlig glede og den setter en standard som det skal vise seg at GBZ skal klare å holde oppe gjennom hele jævla skiva!

Fysisk Format

Allerede 17. januar kom The Good the Bad and the Zugly med det som mest sannsynlig er årets album. Hadelandsbandet har for vane å gi ut dritfete album og de skuffer ikke denne gangen heller. Plata startes med det som er et perfekt åpningsspor i låten «Welcome to the Great Indoors». Den bygger seg opp i beste «Age of Pamparius»-stil og når den smeller, så smeller den så sinnsykt. Det er en kruttønne av en låt som får meg til å dra på smilebåndet av inderlig glede og den setter en standard som det skal vise seg at GBZ skal klare å holde oppe gjennom hele jævla skiva!

Jeg kunne ha gått gjennom hvert enkelt spor og fortalt hva jeg mener om dem, men jeg skal ikke kjede deg for mye. Jeg vil derimot trekke fram det som for meg blir ett av mange høydepunkt på skiva, men den låten jeg ville valgt hvis jeg fikk en pistol mot tinningen. Det er låten «Man Behind the (Oxygen) Mask» og fytti grisen for en låt det er. Den sangen alene understreker hvorfor GBZ uten tvil er Norges beste band. Det er en perfekt låt, der alle virker til å treffe perfekt på det de skal gjøre. Gitarspillet til Eirik og Kim, vokalen til Ivar og rytmene til trommis Magne og bassist Zugly – alt er helt spot on her. Vi får servert en gitarsolo midt i som selveste Knut Schreiner nok vil få en tåre i øyekroken av å høre. Den minner på mange måter om Turboneger, som GBZ så passende blir sammenliknet med, men jeg vil tørre å påstå at den matcher og overgår mye av det Turboneger har gjort. Den er såpass heftig at du vil trenge en jævla oksygenmaske når den er over.

Plata avsluttes passende av låten «Requiem» som bare understreker det hele plata har handlet om, nemlig bekrefte at The Good the Bad and the Zugly er Norges beste band, så la oss håpe at absolutt hele nasjonen våkner og innser det nå. Det er på tide at de får den kredden de så definitivt fortjener! Kanskje det som rett og slett må til er og på en eller annen måte få gjort James Hetfield eller Lars Ulrich oppmerksomme på GBZ – det har jo funket for en del andre band fra Skandinavia uten å nevne navn …

6/6 | Glenn Knudsen

Utgivelsesdato 17.januar 2020