Kategorier
Nyheter Skiver

The Cruel Intentions | Venomous Anonymous

“Make sleaze great again!” er mottoet til denne gjengen som nå er ute med sitt andre album. De har også fått god drahjelp av regissøren James Gunn (Suicide Squad og Guardians of the Galaxy) som har lagt sin elsk på bandet. Så det meste skulle ligge til rette for at verden ligger foran kvartetten sine føtter, og det er selvfølgelig gledelig at bandet inneholder to par norske føtter.

Indie Recordings

“Make sleaze great again!” er mottoet til denne gjengen som nå er ute med sitt andre album. De har også fått god drahjelp av regissøren James Gunn (Suicide Squad og Guardians of the Galaxy) som har lagt sin elsk på bandet. Så det meste skulle ligge til rette for at verden ligger foran kvartetten sine føtter, og det er selvfølgelig gledelig at bandet inneholder to par norske føtter. The Cruel Intentions befinner seg i samme farvannet som eksempelvis veteranene Hardcore Superstar som de også har kjørt flere supportjobber for, men det er heller ingen tvil om at inspirasjonen fra Hanoi Rocks og de litt senere sleaze-bandene som eksempelvis L.A.Guns, Pretty Boy Floyd og Tigertailz ligger og lurer i kulissene. Jeg kunne sikkert nevnt ti band til fra samme genre og tidsepoke, men det er ikke noe stort poeng. The Cruel Intentions står forsåvidt støtt på egne ben og har klart å balansere mellom gamleskolen og den nye skolen. Det låter akkurat passe skittent og polert på samme tid uten at jeg bøyer meg helt i støvet, men det er en subjektiv opplevelse. Ingen tvil om at bandet har mye å fare med og det er lett å la seg rive med av enkelte av låtene slik som “Casket Case”, “Kerosene”,”Final Deathroll” og “Chemical Vacation”. Reale partylåter som kan få stemningen til å stå i taket. Og det er vel akkurat det bandet også ønsker å oppnå. Det er fint lite å utsette på skiva. Produksjonen er bra, låtene er sterke og utførelsen er godt over norm. Blant annet er det mange fete gitarriff som virkelig lukter svidd, og som hever skiva i mine ører. 

Jeg var ikke helt overbevist etter de første gjennomhøringene og måtte ta noen ekstra runder, og skiva vokser seg faktisk bedre etter hvert. Det er mange detaljer i lydbildet og låtene er ganske varierte selv om de fleste befinner seg med begge beina godt planta på Sunset Strip og med et tonn hårspray i bagasjen. Slik sett lykkes bandet med å levere et troverdig og autentisk album som garantert vil falle i smak hos de som savner duften av hårspray og svett spandex. Det er kanskje urettferdig gjort overfor bandet og uinteressant for de fleste, men etter å ha hørt igjennom skiva en rekke ganger måtte jeg bare høre på L.A.Guns sitt mesterverk av en debut, og der ligger lista mi når det kommer til sleaze rock. The Cruel Intentions når ikke helt opp, men de er på vei og det er ingen tvil om at de kan nå langt. Og viktigst av alt de skiller seg ut i mengden av nyere sleaze-band som er en aldri så liten bragd i seg selv.

4/6 | Pål J.Silihagen

Utgivelsesdato 03.juni 2022