Kategorier
Live Nyheter

Cocktail Slippers @ Herr Nilsen, Oslo

Det var tid for glam, glitter og grrrlpower da Cocktail Slippers innbydde til fest denne førjulshelga. Herr Nilsen var fylt til randen av et meget variert blues-klientell og samtlige ga de fargesprakende damene en velfortjent hyllest da de entret scenen.

Fredag 30.november 2018Det var tid for glam, glitter og grrrlpower da Cocktail Slippers innbydde til fest denne førjulshelga. Herr Nilsen var fylt til randen av et meget variert blues-klientell og samtlige ga de fargesprakende damene en velfortjent hyllest da de entret scenen.

Den velkjente kjenningsmelodien til Dynastien ljomet over anlegget da jentene entret scenen, og tonen var satt for resten av kvelden. Dette var den tredje gangen på noen få måneder jeg så bandet, og selv om overraskelsesmomentet fra første gang nødvendigvis var borte var dette allikevel kanskje den beste konserten hittil.

Et trangt lokale kledde bandet godt, og vokalist Hope med sin sidekick Rocket Queen gjorde i tospann jobben med å oppildne publikum meget godt, selv om bandet med sin musikk klarte det vel så godt på egen hånd også. Jeg må også gi en liten cred til lydmannen som sammen med bandet hadde en særdeles bra kveld på jobb.

For de som ikke kjenner til bandet fra før av er Cocktail Slippers kort fortalt en gjeng som rocker de aller fleste av banen, og kvelden på Herr Nilsen var intet unntak der de rett og slett blåste skribenter og andre publikummere rett ut i høstkvelden med sin bredbente og selvsikre tilnærming på scenen.  Og da gjør det ingenting at det feeder litt her eller en liten gitarbom der. Det er ikke dét det handler om denne kvelden.

Det handler om en gjeng damer som tydeligvis elsker hva de gjør og går den lille ekstra milen for å gi publikum valuta for pengene. Og akkurat publikum vil jeg tro var veldig fornøyde med hva de fikk tilbake for inngangssummen. Ta for eksempel den lille halvtimes pausen midtveis der det utelukkende var smil og latter hvor enn man snudde seg og det beskrev kvelden på en fortreffelig måte. Det var ikke mulig å ikke bli glad av gjengen som underholdt på scenen, og det syntes godt.

I tillegg til sitt eget materiale, som for all del står meget godt på egne ben, fikk vi en meget bra coverversjon av Inger Lise Rypdahls evigunge klassiker «Fru Johnsen» som satte ekstra fyr i et fra før av oppildnet publikum.

Det var trangt, det var svett – det var rått og det var fett og når de avslutta settet med «Hush» og gitarduellen fra helvete kunne Cocktail Slippers nok en gang se tilbake på en høyst vellykket konsertaften, noe de aller fleste tilstede så ut til å være enig med meg i. 5,5/6 

Tekst: Sven O Skulbørstad
Foto: Anine Desire