Kategorier
Skiver

tAKiDA | Falling From Fame

I hjemlandet Sverige er tAKiDA store nok til å spille arenaer av Spektrum-størrelse, og med den nye skiva «Falling From Fame» frir de til det norske publikummet om innpass på steder av lignende størrelse.

BMG Rights Scandinavia

Selv om jeg har hørt om bandet, var dette mitt første musikalske møtet med svenskene og idet jeg leste igjennom biografien ved første gjennomlytt bet jeg meg merke i en setning som beskrev musikken langt bedre enn hva jeg klarer: «Det nye albumet inneholder singlene» Goodbye» og «In Spite Of Everything» som bandet fremførte på Allsång På Skansen tidligere i sommer». 

Det er altså ekstremt radiovennlig og melodisk rock av den tyngre typen som presenteres her. Ikke at det er noe i veien med det – langt ifra, men jeg skulle ønske de hadde tatt noen få sjanser underveis i komponering og tekstforfatting. Når man vet godt hvilken ny akkord og tekstlinje som kommer rundt hjørnet første gang blir det fort forutsigbart og kjedelig. 

Men jeg må også nevne det positive ved «Falling From Fame», eksempelvis at det er en gjeng meget habile musikere som utgjør tAKiDA og de har også jobbet godt i studio med produsent hvor de tydeligvis har brukt god tid på inear-detaljer. Det mangler ikke på bra koring og gitardetaljer på skiva. 

Høydepunktet for min del er den såre og dystre «Morning Sun» som får umiddelbar innpass på min playlist of the year der den skyter brystkassa frem omtrent midtveis. Ellers låter resten som forklart, altså voksenvennlig tungrock med mye dur og få overraskelser der de aller fleste spor kunne gjort det godt under årets Eurovision Song Contest. 

Men de hadde nok allikevel tapt mot Måneskin. 

3/6 | Sven O. Skulbørstad 

Utgivelsesdato 27.august 2021