Kategorier
Nyheter Skiver

Syndrom | Bloodbeats

Av og til kommer det album som fordrer oppmerksomhet og trenger tid til å fordøyes, og akkurat det er det Syndrom her forærer oss i form av «Bloodbeats». 30 minutter fordelt på seks spor forteller om et låtmateriale litt utenfor normen.

Big Day Records

Av og til kommer det album som fordrer oppmerksomhet og trenger tid til å fordøyes, og akkurat det er det Syndrom her forærer oss i form av «Bloodbeats». 30 minutter fordelt på seks spor forteller om et låtmateriale litt utenfor normen, noe undertegnede vet å sette pris på.

Et skeivt dommedagsriff starter herligheten i «Endless Night», og følger låta igjennom i nesten samfulle 07:40 låta varer og er en finfin introduksjon til Syndroms tunge og seige univers. Det låter fett fra første stund, og det eneste som tilskjemmer helheten for min del er en noe uengasjert vokal. Derav ligger også Bloodbeats største hemsko. Veldig tøffe riff og røft men tøft produsert, og i tillegg arrangementer som gjør at låtene aldri føles for lange – men vokalen klarer jeg ikke å gi slipp på selv om jeg har prøvd hardt igjennom flere gjennomlyttinger.

Midt iblant riff som kan velte selve Mannen om de spilles høyt nok kommer de med et lite avbrekk kalt «Locus Solus», en slags instrumental som glir rett over i «I Can See You» – med Bloodbeats tøffeste riff som jeg fortsatt ikke finner takta på etter å ha prøvd hardt. Bra jobba! Og har fungerer vokalen også langt bedre. Mer avbrekk i «Judas» før årets tyngste låt «A Villain Is Born» avslutter det hele med stil.

Og akkurat tungheten som på mange måter definerer bandet gjør at skiva ender opp på et høyst respektabelt terningkast allikevel og gutta kan trygt se tilbake på en vel utført andreskive. Tror nok også låtmaterialet får seg et ytterligere løft i en live-setting, så vi sees helt klart innen rimelighetens tid.
4/6  |
Sven O. Skulbørstad

Utgivelsesdato: 28.09.2018