Kategorier
Nyheter Skiver

Suicide Bombers | All For The Candy

De norske selvmordsbomberne er ute med sitt femte album i rekken, og kan bandet fortsatt by på genuin hard rock med en god dose sex, drugs & rock ‘n’ roll? Definitivt! 

SUiCiDE RECORDS

Skiva starter friskt med “Dynamite Playboys” og anført av Chris Damien Doll “The Sleaze Fuhrer” på vokal (og gitar) blir skiva en riktig så energisk og behagelig reise tilbake til Sunset Strip og 80-tallet. Her spares det ikke på kruttet og du kan nærmest kjenne lukta av svette skinnbukser og klamme cowboy-boots. Et godt eksempel er kanskje skivas beste spor “Caligulizer” som har et fantastisk herlig driv, men joda det er utvilsomt flere godbiter her for den som liker 80-talls hardrock med skikkelig attitude og høy gitarføring. Det som også er viktig å understreke for de som ikke kjenner bandet fra før, så låter ikke dette hverken som balleløse Poison eller gud forby tyggegummi guttene i Pretty Boy Floyd. Dette er sleaze metal og ikke sleaze pop. 

Suicide Bombers har selvfølgelig ikke funnet opp hjulet på nytt, og er både inspirert av punk og klassiske band som Ratt, Mötley Crüe og W.A.S.P for å nevne noen, og det er vel nettopp det som gjør at Suicide Bombers har klart å finne en slags magisk blanding i mine ører. Ikke revolusjonerende, men rått, genuint og musikalsk sett et band på et relativt høyt nivå med musikken i sentrum. Låtene har jeg ikke beskrevet så detaljert, men det er rett og slett fordi skiva gjennomgående har sterke låter, bortsett fra den litt for klissete avslutningen på skiva “Where Time Always Go”. Den kan best beskrives som en power-ballade med et snev av Ozzy Osbourne. Ikke en direkte stinker, men bare kjedelig og intetsigende i mine ører. Verdt å nevne er også mannen bak spakene som har klart å gi bandet det lille ekstra lydmessig, nemlig Trond Holter. Mesterlig produsert med en fin dynamikk som gir saft og trøkk i samtlige instrumenter, og ikke minst vokalen som stikker seg frem i miksen på en behagelig og akkurat passe uraffinert måte. 

Kort oppsummert har Suicide Bombers klart å heve nivået enda et hakk fra sin forrige skive “ Murder Couture”, og en perfekt skive å sette på enten du jekker deg en iskald en eller bare trenger en real musikalsk energibombe. 

5/6 | Pål J. Silihagen

Utgivelsesdato 09. februar 2024