Kategorier
Nyheter Skiver

Status Quo | The Last Night Of The Electrics

Hva skal man si. De legendariske boogierockerne, Status Quo, fortsetter med å pøse ut live-materiale på markedet, avbrutt av samleskiver. I hvert fall virker det sånn, for etter hvert har det blitt så mange at enhver person som har fulgt bandet, om ikke så altfor tett, kan miste oversikten.

earMusic

Hva skal man si. De legendariske boogierockerne, Status Quo, fortsetter med å pøse ut live-materiale på markedet, avbrutt av samleskiver. I hvert fall virker det sånn, for etter hvert har det blitt så mange at enhver person som har fulgt bandet, om ikke så altfor tett, kan miste oversikten.

Hør bare: I følge bandets hjemmeside har det blitt fire livealbum siden 2013, der denne blir bandets femte liveutgivelse. ”The Last Night Of The Electrics” er riktignok annonsert som bandets siste store turné og ble spilt inn mens bandet rocket O2 Arena i London 11. desember i fjor.

Bandet har opparbeidet seg en stor fanskare siden de begynte å opptre som Status Quo i 1967 og det sies at Quo har hatt over 60 låter på hitlistene – bare i U.K. Dette sier litt om størrelsen på bandet. Showet på O2 Arena var bare elleve dager før musikkverdenen mottok den triste beskjeden om at rytmegitaristen Rick Parfitt hadde tatt kvelden – denne gangen for godt. Parfitt hadde riktignok blitt beordret av legen til å ta en pause en god stund i forveien, etter et hjerteinfarkt, og Richie Malone (RAID) var allerede inne som erstatter.

Med kun frontmannen Francis Rossi igjen av besetningen som startet i ’67, vil nok mange hevde at dette ikke er det ordentlige Status Quo. Men sannheten er vel heller den at selv om Rossi er stemmen til Quo er det han som først og fremst svikter på ”The Last Night Of The Electrics”, for vokalen er svak…og veldig sur til tider. Det er ikke mye kraft igjen i den stemmen, rett og slett. Malone derimot, som hadde Parfitt som forbilde under oppveksten, gjør ingen dårlig figur og tar bandet på standhaftig vis med gjennom de tjueto utvalgte sporene.

Albumet åpner med ”Caroline” og fortsetter med en rekke klassikere, deriblant superhitene ”In The Army Know”, ”Whatever You Want” og ”Rocking All Over The World”. Og publikum, de er med på allsang der det kreves, så man kan i hvert fall si at live-stemningen er med på albumet. Konserten er også filmet, så i tillegg til CD og vinyl kommer det også en konsertfilm i form av DVD/ Blu-ray.

3/6 | Freddy Ludvik Larsen

Utgivelsesdato: 14.07.2017