Kategorier
Nyheter Skiver

All 41 | The World’s Best Hope

Det italienske plateselskapet Frontiers fornekter seg ikke – All 4 1 er nok et av prosjektene som er skrudd sammen som en annen Frankenstein av mer eller mindre kjente navn fra diverse band.

Frontiers

Det italienske plateselskapet Frontiers fornekter seg ikke – All 41 er nok et av prosjektene som er skrudd sammen som en annen Frankenstein av mer eller mindre kjente navn fra diverse band. Denne gang er det klassisk AOR av Survivor- og Journey-skolen som står på menyen, og kokkene er vokalist Terry Brock (ex-Giant, Strangeways, og blant favorittene til å bli ny vokalist i Deep Purple da Gillan slutta i 1989), vokalist og bassist Robert Berry (mest kjent for bandet 3 sammen med Keith Emerson og Carl Palmer), gitarist Gary Pihl (ex-Boston, Sammy Hagar) og trommis Matt Starr (Ace Frehley og Mr Big). I kulissene lusker som alltid Frontiers egen husprodusent, keyboardist og låtskriver Alessandro Del Vecchio.

Og med den ovenforstående informasjonen tilgjengelig, er det nærmest umulig å ikke skjønne hvordan dette låter. Det er kompetente folk i alle ledd, låtene er velskrevne og godt fremført, og lydbildet glinser krystallklart. Spesielt de to åpningslåtene «After The Rain» og «Cyanide» skiller seg positivt ut før skiva flyter mer ut i det jevne og tidvis glatte, men likevel alltid fengende. Men tøffe «Hero In Your Life» er litt mer rufsete enn resten.

Dette er ikke verdens mest påkrevde utgivelse, og det er ikke mye her som du ikke har hørt tusen ganger før. Det kjøres på med alle klisjeer som sjangeren noensinne har kommet opp med, inkludert tekster om å «aldri gi opp», «kjempe for det du tror på», og den eminente Brock må innlede enhver låt med et ‘mmmmh’, ‘yeaaaah’, eller ‘whoooah’ a la Joey Tempest 1987. Men nå er ikke AOR-fansen kjent for å kreve banebrytende nybrottsarbeid på innkjøpene sine, og så lenge du vet hva du går til her, og du likte Frontiers-prosjekter som Revolution Saints, så er det liten sjanse for at du blir dypt skuffet over All 41. Men bandnavnet stinker!

4/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato: 07.07.2017