Kategorier
Live Nyheter

Stage Dolls + Return @ Sentrum Scene, Oslo

Førjulsfest med to giganter innen norsk rock er for mange årets begivenhet. Tradisjonen tro skulle Stage Dolls og Return rocke julen inn foran et feststemt og nesten fullsatt Sentrum Scene.

08.desember 2018

Førjulsfest med to giganter innen norsk rock er for mange årets begivenhet. Tradisjonen tro skulle Stage Dolls og Return rocke julen inn foran et feststemt og nesten fullsatt Sentrum Scene.

De aldrende herrene i Return har sin faste tilhengerskare og selv om undertegnede aldri var noen fan av bandet er det ikke vanskelig å forstå at mange har et nostalgisk og religiøst forhold til bandet som herjet landet med blant annet  “Sing Me a Song” og “Bye Bye Johnny”. Låter som var fast inventar både på radio og diverse festligheter på 80-tallet.

Engelskuttalen til Knut Erik Østgård har ikke blitt bedre med årene, men det er fortsatt sjarmerende når han synger “Bai, Bai Jånni, Bai Bai” på klingende Stange-engelsk. Return serverte den ene hiten etter den andre, og det er nesten litt overraskende hvor mange hits de faktisk hadde, og hvordan de enten du vil det eller ikke har brent seg fast i pannebrasken. Det er et kunststykke i seg selv. Å bivåne Return i 2018 er ikke akkurat en musikalsk stor begivenhet, men det er jovialt og hyggelig. Lyden var også grei, og Return leverte kort og godt akkurat det fansen ville ha i førjulsgave. 4/6

Men det var ingen tvil om at trønderbataljonen Stage Dolls hadde mest å melde denne kvelden. Og da tenker jeg først og fremst på kvaliteten i fremføringen. Flakne begynner å bli litt rusten, men har fortsatt scenesjarmen inntakt. Ikke at Terje Storli og Morten Skogstad mangler tilstedeværelse, tvert i mot. Her fikk vi se og oppleve aldrende herrer som spilte som om det skulle være deres siste konsert her på jorden. Stemningen var i likhet med under Return i ekte julebord-ånd. Det var høy begerføring og medfølgende unison allsang som konsekvens blant et relativt voksent publikum, og da blir det som kjent topp stemning. For de som har sett Stage Dolls tidligere er det ikke til å stikke under en stol at de fortsatt lever i beste velgående, men med noen alderstillegg. Og selv om de ikke har mistet all glansen, begynner de i likhet med Return å falme noe. Men noe annet er ikke å forvente, og det viktigste av alt var at publikum så ut til å storkose seg. Så får det heller være at for undertegnede sin del som var klinkende edru for anledningen ble dette en hyggelig kveld, men ikke så mye mer… 4/6

Tekst: Pål J Silihagen
Foto: Geir Kihle Hanssen