Kategorier
Skiver

Spirit Adrift | Ghost At The Gallows

Amerikanske Spirit Adrift er endelig ute med sitt femte album, og for et album dette er! Her får du servert tunge og fete riff på løpende bånd. Spirit Adrift som i bunn og grunn består av multi-instrumentalisten Nate Garrett har nesten overgått seg selv, og det sier ikke rent lite sett opp mot den strålende forløperen “Enlightened In Eternity” fra 2020.

Century Media

Amerikanske Spirit Adrift er endelig ute med sitt femte album, og for et album dette er! Her får du servert tunge og fete riff på løpende bånd. Spirit Adrift som i bunn og grunn består av multi-instrumentalisten Nate Garrett har nesten overgått seg selv, og det sier ikke rent lite sett opp mot den strålende forløperen “Enlightened In Eternity” fra 2020. Garrett har også denne gangen tatt et dypdykk tilbake til 80-tallet og hentet frem noe av det beste fra det magiske ti-året, men uten at det låter utdatert eller krampaktig patetisk. Det er nesten vanskelig å forklare, men dette låter grisefett vintage samtidig som det låter hyper-moderne. Og grunnen til sistnevnte faktor er en vanvittig saftig og detaljert produksjon. Dette sparker noe så inni gamperæva, og de beste eksemplene på dette er “Barn Burner” og “Death Won’t Stop Me”. Men la oss heller ikke glemme “I Shall Return” som åpner med et drivende Ozzy-riff (Crazy Train) og spruter ut av høyttalerne som en brunstig hingst. Skiva er ganske så variert og foruten klassiske metal riff får du også litt thrash, progressiv og folk metal. Det høres kanskje ut som en skremmende salig blanding, men det er så fortreffelig gjennomført at det er en fryd å høre på. I den grad tekstene er viktige så har også Garrett noe fornuftig å melde med mørke tekster som har  substans. 

Jeg hadde mine tvil til at Garrett ville klare å toppe den forrige skiva, men det har han altså klart. Og kort oppsummert vil “Ghost At The Gallows” sannsynligvis befinne seg inne på min topp 10 liste når året skal oppsummeres. Dette er rett og slett en bauta av et album!

5.5/6 | Pål J. Silihagen

Utgivelsesdato 18. august 2023