Kategorier
Live Nyheter

Soulfly @ John Dee, Oslo

Soulfly ble dannet i 1997 etter at vokalisten Max Cavalera avsluttet sitt engasjement i Sepultura. Etter en lang og solid karriere med over 29 album (hvorav 11 av de er med Soulfly) bak seg, var tiden inne for at Soulfly skulle ta turen til Norge under turneen ”Maximum Cavalera 2016”.

Søndag 6. mars 2016

Soulfly ble dannet i 1997 etter at vokalisten Max Cavalera avsluttet sitt engasjement i Sepultura. Etter en lang og solid karriere med over 29 album (hvorav 11 av de er med Soulfly) bak seg, var tiden inne for at Soulfly skulle ta turen til Norge under turneen ”Maximum Cavalera 2016”, hvor de har med seg band som King Parrot og Incite, som Cavaleras stesønn spiller i.

Publikum var ganske så klare for Soulfly da de gikk på. De startet med ”We Sold Our Souls To Metal”, og videre til tittellåta fra nye skiva, ”Archangel”, som kom i august 2015. Cavalera virket litt sliten på begynnelsen av konserten, og det var noe vanskelig å høre vokalen, men jo mer de spilte, jo varmere i trøya ble guttene. Etter den orientalskklingende ”Ishtar Rising” kom endelig både publikum og Soulfly i gang. Neste låt ut, som var ”Blood Fire War Hate”, fikk salen i fyr og flammer, og det virket som Max ble overrasket over hvor mange som sang med. Publikum serverte bandet en stor dose god energi som gutta gledelig kunne fråtse i – jo mer energiske publikum var, jo bedre spilte de, virket det som. Det er helt klart forståelig, men det er første gang jeg ser hvordan denne energien bidrar til å bedre et show. Det norske publikumet fortjener helt klart en applaus. De dro i gang mosh pits og sang så høyt at det dundret i veggene til John Dee.

Flere Sepultura-låter, som ”Refuse/Resist”, ”Arise/Dead Embryonic Cells” og ”Roots Bloody Roots”, ble spilt, til publikums store begeistring. Det var en del fans som var kledd i Sepultura-trøyer, og slik som Max fremstår så har han ingenting vondt å si om nåværende Sepultura, og vice versa. Det var ufattelig kult at Max holdt sitt løfte om en kveld med en god blanding av låter.

”Sodomites” og ”Tribe”, med den fanatastiske ”Umbabarauma”, fikk også en plass på setlisten. Det samme gjorde ”Prophecy” og ”Seek’N’Strike”. Max hadde på forhånd lovet at de skulle hedre Lemmy Kilmister ved å covre Motörhead’s “Ace Of Spades”. Det rakk de dessverre ikke, men ”Orgasmatron” glei de lett igjennom. Soulfly leverte en solid setliste med mye energi. Max har en særegen stemme, og Sepultura vil aldri være helt det samme uten Max, men dog, så passer han perfekt inn i Soulfly. Max gikk av scenen smilende, og virket både stolt og fornøyd av å ha erobret John Dee og deres publikum denne kvelden. Obrigado Soulfly!

5/6 | Linda Nur Chbib

Foto: Arash Taheri