Kategorier
Skiver

Snakecharmer | Snakecharmer

Snakecharmer er et nytt engelsk band bestående av såpass mange gamle ringrever at det lett kan kalles en supergruppe. Her finner vi ex-Whitesnake Micky Moody på gitar og Neil Murray på bass, Harry James fra Thunder på trommer, Adam Wakeman fra Ozzys band på keyboards og Laurie Wisefield (ex-Wishbone Ash) på gitar.

Frontiers

Snakecharmer er et nytt engelsk band bestående av såpass mange gamle ringrever at det lett kan kalles en supergruppe. Her finner vi ex-Whitesnake Micky Moody på gitar og Neil Murray (ex-Whitesnake, Black Sabbath, Gary Moore) på bass, Harry James fra Thunder og Magnum på trommer, Adam Wakeman fra Headspace og Ozzys band på keyboards og Laurie Wisefield (ex-Wishbone Ash) på gitar. Og med såpass mange Whitesnakereferanser i både CVer, bandnavn og platecover er det kanskje ikke det spor overraskende at dette er britisk, bluesbasert spretten tungrock med tostemte gitarsoloer og beina solid plantet i 70- og 80-tallet, ikke ulikt…tja…den hvite ormen fra gull-epoken rundt 1980?  Det til tross for at Chris Ouseys vokalstil er mer tuftet på Paul Rodgers-skolen enn på David Coverdale. Men det låter faktisk overraskende friskt og tøft, og aller best er den episke 6-minuttersballaden “Falling Leaves”, en låt David Coverdale gladelig hadde ofra fortenna for å ha på sitt eget reportoir – tenk  “Blindman” eller  “Only My Soul”.

Orginalt vil ingen kunne kalle dette, men det er et knippe låter i kategorien bra til fantastisk, fremført av dyktige musikere, og hvis du er fan av klassisk Whitesnake, Bad Company, Thunder eller til og med gammal Foreigner, så er det bare å handle inn, dette kommer du til å like. Les intervju med Neil Murray her!

4,5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 25.januar 2013