Kategorier
Nyheter Skiver

Skambankt – Rockefeller 09.03.18

En liveutgivelse har som jobb å få lytteren til å føle at han er tilstede under konserten, og følelsen er så absolutt gjeldende under dette albumets knappe 40 minutters spilletid.

Indie Recordings

Et av bandets mange høydepunkt vil jeg tro, da de tidligere i år solgte ut Rockefeller og forståelig nok valgte å dokumentere eventen og utgi sitt aller første livealbum. Miksinga har de gjort selv i sitt eget studio, og har sågar også gjort en god jobb med produksjonen da det låter meget bra av gjengen. En liveutgivelse har som jobb å få lytteren til å føle at han er tilstede under konserten, og følelsen er så absolutt gjeldende under albumets knappe 40 minutters spilletid.

Akkurat her ligger noe av det lille jeg har å utsette på utgivelsen også, da selve konserten besto av langt lenger spilletid og låter som av en eller annen grunn ikke har fått bli med på produktet som for eksempel «Fremmed I En Fremmed Verden» og ikke minst den evigunge selvtitulanten «Skambankt!». Faktisk er ikke en eneste låt fra debutanten inkludert, og det er en aldri så liten skandale.

Ellers låter det fullstendig krutt av et band på høyden som nå må regnes som en av norsk rocks store. Høydepunktene for min egen del er åpneren «I Dette Huset», «Horisonten Brenner» og «Vår Bør» der de på sistnevnte virkelig viser fram dynamikken og også publikum kan skilte med en imponerende allsang. Det kan til tider også høres et langt mer fremtredende keyboard enn vanlig, noe som kler bandet og lydbildet meget godt. At sjef Terje Winterstø Røthing synger litt surt på den rørende «Levende Legender» gjør absolutt ingenting for helheten – om noe gir det låta enda mer nerve.

Dette er et meget trygt kjøp for samtlige fans av bandet og bør gi bandet enda flere tilhengere, men skiva skulle som sagt ha vart litt lenger i mine øyne. Ellers er det en finfin miks fra bandets lange karriere og gir et bra inntrykk av et av Norges beste liveband.

4.5/6 | Sven O. Skulbørstad

Les også intervju med Skambankt her!