Kategorier
Nyheter Skiver

Sipher | Atlas

«Atlas» byr på klassisk rock i moderne innpakning ispedd noen småprogressive elementer, og Queen ligger og ulmer i bakgrunnen. Her er Eirik Søfteland i sitt rette element.

Apollon Records

Bergen har fostret mye bra musikk opp gjennom årene, men i likhet med fotballaget fra samme by har de en lei tendens til å ta helt av. I sannhetens navn har de unntaksvis gjort det med god grunn. Dette bekjentskapet er ikke noe nytt bekjentskap, det viser seg at mannen bak dette prosjektet er TV-trollet Eirik Søfteland, kjent fra blant annet Idol, Stjernekamp, Idol og gud vet hva. Det er derfor hyggelig å konstatere at han nå tydelig har fått gjort det som står hans hjerte nærmest, nemlig å gi ut en rockeskive. Det er enda hyggeligere å kunne melde at dette burde han jaggu gjort for lengst istedet for å sprade rundt på dansegulvet i trikot. “Atlas” byr på klassisk rock i moderne innpakning ispedd noen småprogressive elementer, og Queen ligger og ulmer i bakgrunnen. Her er Søfteland i sitt rette element. Han viser virkelig at han har en stor og sterk stemme, og låtene kler denne som hånd i hanske. Heller ingen tvil om at musikerne han har med seg i studio kan sine saker. Dette var rett og slett en veldig hyggelig overraskelse og imponerende bra skive fra Søfteland aka Sipher. Alt er gjennomført og låtene er bunnsolide. Produksjonen er det heller ingenting å utsette på, arrangementene innbyr til litt tankevirksomhet og lyden er som sagt meget bra. Litt ekstra kudos også til Jarle H.Olsen som leverer imponerende gitarspill.
Låtene er akkurat passe varierte også, men personlig foretrekker jeg de tyngre slik som tittelsporet og «Turn the Tide». Men alt i alt en meget bra skive som overrasker særdeles positivt. Intervju med Eirik Søfteland her!

4/6 | Pål J Silihagen

Utgivelsesdato 27.september