Kategorier
Nyheter Skiver

Silverthorne | Tear The Sky Wide Open

Silverthorne er et nytt band som ble dannet i 2018 av to karer som de fleste med en sunn interesse for rock bør kjenne til. På vokal og gitar har vi engelskmannen Peter Shoulder (kjent fra The Union som han ga ut tre skiver med sammen med Luke Morley fra Thunder. Han har også jobbet med DeLeo-brødrene fra Stone Temple Pilots og med Scott Gorham fra Thin Lizzy). Og bak slagverket finner vi Brian Tichy, som har spilt med alt og alle fra Whitesnake og Foreigner til Billy Idol, Lynch Mob og The Dead Daisies.

Golden Robot Records

Silverthorne er et nytt band som ble dannet i 2018 av to karer som de fleste med en sunn interesse for rock bør kjenne til. På vokal og gitar har vi engelskmannen Peter Shoulder (kjent fra The Union som han ga ut tre skiver med sammen med Luke Morley fra Thunder. Han har også jobbet med DeLeo-brødrene fra Stone Temple Pilots og med Scott Gorham fra Thin Lizzy). Og bak slagverket finner vi Brian Tichy, som har spilt med alt og alle fra Whitesnake og Foreigner til Billy Idol, Lynch Mob og The Dead Daisies. «Tear The Sky Wide Open» er deres debut-EP bestående av fem låter som skal fungere som en appetittvekker for skiva som kommer senere i år. Og appetitten vår ble definitivt vekket da vi første gang trykket på Play. Tittelsporet åpner ballet, og gitarriffet gjør at man først får inntrykk av at dette er et moderne metalband – men så kommer Stemmen inn. Og gud bedre for en vokalist Pete Shoulder er – tenk deg Chris Cornell og Robert Plant rullet til én, og dryss på en liten dæsj 70-talls Coverdale med et hint av både Paul Rodgers og Richie Kotzen. Og apropos Plant, sjelden har man hørt en trommis som så til de grader har klart å naile John Bonhams massive trommelyd.

Stilmessig kan Silverthorne sammenlignes med både Soundgarden og Led Zeppelin, og enkelte av låtene kunne glidd inn på en gammel Whitesnake-skive, som den seige bluesen «Black River Rising» med et refreng som har full lift-off. «Movin» har et gyngende og fengende riff, igjen med et refreng som det er lett å gå og nynne på i dagesvis, mens på «Haunted By The Dawn» tryller virkelig Shoulder frem sin indre Cornell når han drar på på vokalen.

Bekymringen med dette bandet er at hvis Tichy prioriterer godt betalte spillejobber med mer navngjetne band, så kommer aldri Silverthorne til å få gjort nok konserter til å komme noen vei – men la oss håpe at han tar seg tid til gjøre dette, for det har absolutt potensiale til å bli noe spesielt. Vi ser virkelig frem til en full skive senere i år, for dette var rett og slett steintøft. (Intervju med Peter Shoulder her!)

5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 21.februar 2020