Kategorier
Nyheter Skiver

Sepultura | Sepulquarta

Den stadig pågående pandemien gjør seg utslag i tenking utenfor tidligere kjente bokser hos kreative sjeler, og noen resultater faller ganske så trivelig ut – som hva våre brasilianske venner i Sepultura her legger på det imaginære cyber-bordet.

Nuclear Blast

Den stadig pågående pandemien gjør seg utslag i tenking utafor tidligere kjente bokser hos kreative sjeler, og noen resultater faller ganske så trivelig ut – som hva våre brasilianske venner i Sepultura her legger på det imaginære cyber-bordet. I frustrasjon over å ikke kunne turnere i kjølvannet av fersk skive opprettet de et slags cyber-rom der de kunne interagere med musikervenner som fans verden rundt i tillegg til hverandre, kalt ”SepulQuarta” – og ut fra dette har de kunnet gjøre nye versjoner av utvalgte gamle egne låter, innspilt med en ganske så rikholdig og imponerende liste av prominente gjesteartister.

En kan sikkert mene at dette er en ’billig’ måte å skulle pushe ut et rytteri på gamle bravader, men her formelig bobler det hele av genuin entusiasme og feel-good pur spilleglede – og jaggu låter det ganske så grisefett gjennom stort sett hele lista. Bandet stråler, og det er vel i grunnen ingen låter som ikke kler et oppdatert lydbilde og litt friske gjesteklær. Jeg tenker ikke ramse opp alle her, men noen stikker seg naturligvis særlig ut.

Det hele åpner ganske så rett-i-trynet med ”Territory”, med en Derrick Green i storform, og jeg synes i alle fall det også er hyggelig å høre Dave Ellefson bruke henda til det han de facto gjør best. Videre er det kult å høre Danko Jones i så harde rammer som «Sepulnation» innbyr til, og Sacred Reichs (og bittelitt Flotsam&Jetsams) Phil Rind gjør såvisst ikke skam på ”Inner Self”.

Likevel er det nok gitartrollmann Alex Skolnick og ”Vandals Nest” som stikker av med tittelen ’kuleste spor’ – selv om siste låt presenterer ikke ukjente ”Orgasmatron”, med selveste Phil Campbell på øks og tyggegummi. Uansett og summa summarum; dette er en vellykka vri og en både kreativ og artig måte å skulle lage en slags ’best of’-skive innafor de rammene verden har vært prisgitt det siste rundt halvannet året. (Forøvrig har vi intervju med Andreas Kisser i nyeste nummer av NRM, som du kan anskaffe deg på minuttet via denne linken, og vi har intervju med Derrick Green i kommende nummer – spar spenn og kjøp abonnement her!)

4,5/6| Wilfred Fruke

Utgivelsesdato 13.august 2021