Kategorier
Nyheter Skiver

Sammy Hagar & The Circle | Space Between

Det har gått seks år siden sist vi fikk ny musikk fra den tidligere Montrose- og Van Halen-frontmannen Sammy Hagar, og han varsler at «Space Between» antagelig blir hans siste skive – mannen har tross alt passert 71 år, men stemmen holder fortsatt mål.

BMG

Det har gått seks år siden sist vi fikk ny musikk fra den tidligere Montrose- og Van Halen-frontmannen Sammy Hagar, og han varsler at dette blir antagelig hans siste skive – mannen har tross alt passert 71 år, men stemmen holder fortsatt mål. «Space Between» er derimot ikke en ny soloskive, men studiodebuten til Hagars nyeste band, The Circle, hvor han backes av sin gamle Van Halen-kollega Michael Anthony på bass, trommene trakteres av Jason Bonham (Black Country Communion, ex-UFO, ex-Foreigner) mens Vic Johnson, som har samarbeidet med Hagar i over tyve år, tar seg av gitarene.

Dette kan kalles en løselig konseptskive, med tekster basert rundt dagens verdenssituasjon, penger, makt og grådighet. Men musikalsk sett er det dessverre ikke så veldig spennende. Med sønnen til Led Zeppelins trommis i bandet har Hagar benyttet anledningen til å la sin undertrykte Zep-fetisj få slå ut i full blomst, og trommene er langt frem i lydbildet. De fleste låtene er forholdsvis enkle, gjerne basert over et repeterende gitarriff, uten at det går noen vei. Det er tungt og suggerende, og etterhvert ganske monotont. Midtveis får vi et par luftigere og mer melodiske låter som føles forfriskende og som skivas høydepunkt, «Bottom Line» og «No Worries».

Rent teknisk er det ikke noe å utsette på «Space Between», det låter knall og bandet spiller naturlig nok meget bra, selv om det nesten ikke finnes gitarsoloer hvor den undervurderte Vic Johnson kan få sjansen til å vise seg frem. Til tross for at skiva er særdeles kort med snaue 35 minutters spilletid, så føles den likevel for lang. Et par ålreite låter og en haug med intetsigende låter som gir meg absolutt ingenting gjør at jeg føler meg veldig gavmild når sluttkarakteren blir som den blir – mest på grunn av Hagars ansiennitet og at han var en særs trivelig kar å intervjue!

3/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 10.mai 2019