Kategorier
Skiver

Sahg | Born Demon

Da Olav Iversen startet Sahg i 2004 var 70-tallets rock og proto-metal sterkt tilstedeværende, og utrykket retro var slett ikke feil på bandets første plater. Nå ligger dette fortsatt i bunnen etter nesten tjue år, men jeg synes ren skjær hardrock er vel så rettferdig å kalle dette.

Indie

Da Olav Iversen startet Sahg i 2004 var 70-tallets rock og proto-metal sterkt tilstedeværende, og utrykket retro var slett ikke feil på bandets første plater. Nå ligger dette fortsatt i bunnen etter nesten tjue år, men jeg synes ren skjær hardrock er vel så rettferdig å kalle dette. Det er i hvert fall hva som slår meg når den uptempo rifferen «Fall Into Fire» starter plata. Det er nok mer Olavs vokal som trekker tankene tilbake til 70-tallet. Det som slår meg som gjennomgående er heftige riff. Der trioen er mest dooma faller tankene på første Candlemass, og da mest grunnet riffene. Tittelkuttet er en roligere låt med herlig koring a la Uriah Heep, og dette er min favoritt på plata. Jeg må også få trekke frem Sahgs versjon av Jan Eggums «Heksedans». En tung versjon, som slett ikke gjør skam på 70-åringen fra bandets hjemby Bergen. Jeg finner alle låtene gode, og synes dette er Sahgs mest helstøpte plate.

4/6 | Ronny Østli

Utgivelsesdato 21. oktober 2022