Kategorier
Nyheter Skiver

Sabaton | The Great War

At Sabaton aldri går tom for krigstematikk er like imponerende som at de aldri går tom for låter skrevet over samme fire powerkordene. Derfor synes jeg også det er litt rart at enkelte blir skuffet når de leverer noe nytt. Debuten var et friskt pust,, men det meste var allerede gjort etter det.

Nuclear Blast

At Sabaton aldri går tom for krigstematikk er like imponerende som at de aldri går tom for låter skrevet over samme fire powerkordene. Derfor synes jeg også det er litt rart at enkelte blir skuffet når de leverer noe nytt. Debuten var et friskt pust,, men det meste var allerede gjort etter det. Eneste gang de virkelig har overrasket meg var med den glimrende låten «The Final Solution». Etter den så fikk jeg meg aldri til å mislike dem. De er en likendes gjeng, tross alt.

Årets kapittel i krigshistorien starter med 1.verdenskrig. Kanskje den styggeste krigen av alle. En tid hvor soldater fikk amputert bein for et skrubbsår. Om ikke annet kan Sabaton bidra til at unge får opp øynene både for metal og krigshistorie. Versjonen jeg har fått servert har sågar en fortellerstemme mellom låtene, som utdyper historien nærmere. Her leker vi ikke butikk! Synes egentlig det meste på platen holder samme standard som den øvrige katalogen. Litt morsom er «The Red Baron», som er et åpenbart forsøk på å lage en egen versjon av «Easy Livin’». Til og med den karakteristiske trommingen til Lee Kerslake er forsøkt etterlignet. Samme med orgelet til Ken Hensley. Sabaton må aldri tas for seriøst. Da er sjansen for at du vil like dem minimal…

4/6  |  Stig Rune Robertsen 

Utgivelsesdato 19.juli 2019

Les intervju med Sabaton i septemberutgaven av Norway Rock Magazine!